sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 22 Haziran 2022

"Top Gun: Maverick" Dünya Çapında Sadece 25 Günde 900 Milyon Doları Aştı!

Top Gun: Maverick, Mayıs ayının sonunda vizyona girmesinden bu yana hiçbir yavaşlama belirtisi olmadan gişe rekorları kırmaya devam ediyor.

Sinemalarda gösterime girmesinden 25 gün sonra Top Gun: Maverick, 900 milyon dolarlık eşiği aşıyor ve eleştirmenlerce beğenilen devam filminin dünya çapında toplam kazancı şu anda 901.855.566 milyon dolar seviyesinde. Film şuanda Türkiye'de 330 bin kişiden fazla sinemasever tarafından seyredildi.

Film ABD'de 474.755.566 milyon dolar hasılat elde ederken, diğer ülkelerde 427.100.000 milyon dolar kazandı. Filmin ABD'de vizyona girmesinden bu yana geçen dört hafta sonunda, izleyicilerin %16'sının filmi birden fazla kez izlemek için geri döndüğü ve %4'ünün 3 veya daha fazla kez izlediği bildirildi.

Film aynı zamanda Birleşik Krallık, Avustralya ve Brezilya da dahil olmak üzere 23 pazarda en yüksek hasılat yapan Tom Cruise filmi ve ayrıca Birleşik Krallık, Avustralya, Fransa ve Brezilya da dahil 15 pazarda Paramount Pictures'ın en büyük canlı aksiyon filmi. Film aynı zamanda Paramount Pictures'ın tüm zamanların en yüksek hasılat yapan ikinci filmi, birinci sırada ise James Cameron'ın Titanic'i yer alıyor.



Top Gun: Maverick, Cruise'un 1986 tarihli orijinal Top Gun filminde oynadığı karaktere geri dönüşü olduğu için bu kadar ilgi görüyor. Orijinal filmden 30 yıl sonra, bir grup uzman pilotu, imkansız gibi görünen bir görevi tamamlaması ve aynı zamanda geçmişinin şeytanlarıyla uğraşması için eğitmesi gerekiyor.

Filmin kadrosunda Cruise'un yanı sıra Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman, Charles Parnell, Bashir Salahuddin, Monica Barbaro, Jay Ellis, Danny Ramirez, Greg Tarzan Davis, Ed Harris ve Val Kilmer yer alıyor. Peter Craig ve Justin Marks'ın hikayesine dayanan filmin senaryosu Ehren Kruger, Eric Warren Singer ve Christopher McQuarrie tarafından kaleme alındı. Filmin yönetmen koltuğunda Joseph Kosinski oturuyor. 

Top Gun: Maverick şu anda yalnızca sinemalarda!

Kübra Karasu