sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 19 Nisan 2022

"Top Gun: Maverick"ten Kamera Arkası Görüntüler Yayınlandı: Tom Cruise'un Pilotluk Eğitimi!

Top Gun: Maverick'ten yayınlanan yeni görüntüler, Tom Cruise'un üç aylık zorlu pilotluk eğitimini gözler önüne seriyor.

Tom Cruise, ilk gişe rekorları kıran aksiyon filmi 1986 yapımı Top Gun'da, genç bir deniz havacısı olan Teğmen Pete Mitchell olarak karşımıza çıkmıştı. Uçak gemisi USS Enterprise'da, o ve Radar Engelleme Subayı Nick "Goose" Bradshaw (Anthony Edwards), Top Gun olarak bilinen Donanma Savaş Uçağı Silahları Okulu'na katılma şansı yakalamıştı.

Pete Mitchell'i ilk canlandırmasından otuz altı yıl geçmesinin ardından Cruise, uzun zamandır beklenen devam filmiyle rolüne geri döndü. Yeni filmde, ilk filmdeki olaylar sırasında ölen Goose'un oğlu Bradley Bradshaw da yer alacak ve karakteri Miles Teller canlandırıyor. Devam filmi ayrıca Val Kilmer'ı Iceman olarak yeniden karşımıza çıkaracak. Filmde ayrıca Jennifer Connelly, Jon Hamm ve Ed Harris de yer alıyor.

Yaklaşık üç dakikalık yeni yayınlanan videoda Tom Cruise ve yardımcı yıldızlar, savaş uçaklarında uçmanın deneyimini ve onları film için nasıl hazırladığını anlatıyor. Cruise film ile ilgili, "Bir devam filmine layık özel bir hikayemiz olana ve bir savaş pilotunun deneyimini daha derinden araştırabilmemiz için teknoloji gelişene kadar bir devam filmi yapmaya hazır değildim… Pratik olarak nasıl ateş edileceğini formüle etmek için Donanma ve Top Gun okulu ile birlikte çalıştık. Çünkü bunu yapacaksak, F-18'lerde uçmamız gerekir." sözlerini kullandı.

Top Gun: Maverick 27 Mayıs'ta sinemalarda!

 "Top Gun: Maverick"te Bizi Neler Bekliyor?

Donanmanın en iyi pilotlarından biri olan Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise), 30 yıllık hizmetten sonra ait olduğu yerde, cesur bir test pilotu olarak sınırları zorluyor ve kendisini yere bağlayacak olan terfiden kaçıyor. Kendisini Top Gun mezunlarından oluşan bir müfrezeyi o güne kadar hiçbir pilotun görmediği özel bir görev için eğitirken bulur. Maverick, kod adı: “Kaz” olan merhum dostu Muharebe İstihbarat Subayı Yüzbaşı Nick Bradshaw’un oğlu olan, “Horoz” kod adlı, Yüzbaşı Bradley Bradshaw’la karşılaşır. Belirsiz bir gelecekle ve geçmişinden gelen anılarla karşı karşıya kalan Maverick, en büyük korkularıyla yüzleşmek ve göreve seçilecek kişilerin büyük bir fedakarlık yapmasını gerektiren bir göreve gitmek zorunda kalır.

Pilotluk Eğitimi

Kübra Karasu