sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 08 Ağustos 2022

TÜMAY ÖZOKUR AKADEMİ’DE HAYAT VAR!

1999 yılında Türkiye’nin ilk oyunculuk ajansını kuran ve 2014’te de Tümay Özokur Akademi’nin temellerini atan Tümay Özokur, oyunculuk eğitimi vererek sektöre yeni yüzler kazandırmanın yanı sıra, sektörün dinamiklerini öğreterek gerekli alt yapıyı oluşturan bir sistemle Tümay Özokur Akademi çatısı altında hizmet vermeye devam ediyor.

Sektöre bir vefa borcu olarak donanımlı ve bilinçli oyuncu yetiştirmek amacıyla kurduğu Tümay Özokur Akademi, kurumsal ve kişisel gelişime yönelik farklı eğitimleri ile Oyunculuk ve Yaşam Akademisi’ne dönüşerek büyüyor.

Tümay Özokur Akademi’de doğaçlama ve temel oyunculuk, diksiyon, ses ve nefes eğitimi, içsel imaj dışsal tasarım, tanıtım filmini hazırlama, imaj yönetimi, doğru fotoğraf ile özgeçmiş hazırlama, marka yönetimi, set adabı, sözleşme hakları, dövüş teknikleri ve bir oyuncunun hayatına yön veren eğitim konuları verilirken aynı zamanda kişisel ve kurumsal farkındalığı arttıracak, hayata dokunan eğitimler verilerek fark yaratılıyor.

Oyunculuk eğitimi almak isteyenler akademide birbirini tamamlayan dört farklı kur aşamalarından geçiyor;

I. KUR: Meslek olarak oyuncu olmak isteyen hem de oyunculuğu bir hobi olarak yapmayı hedefleyen adaylar için temel oyunculuk programını içeriyor.

II. KUR: Atölyelerden ve/veya kurumlardan eğitim almış, aldığı eğitimi donanımlı, bilinçli, farkındalıklı oyuncu adayı olabilmek için oyunculuğun yanı sıra sektöre dair bilgilerle donatılmış eğitim programlarını içeriyor.

III. VE IV. KUR: İkinci kuru bitiren adaylarımız, üçüncü ve dördüncü kurlarda farklı teknikler öğrenerek kamera önü deneme çekimleri yapar ve öğrendiklerini pekiştirirler. Amacımız, mevcut teknikleri öğreterek içlerindeki oyuncuyu keşfetmeleri ve en doğru yöntemi kendileri ile buluşturabilmelerini sağlıyor.

Dönem dönem ise yapımcı, yönetmen, senarist, genel koordinatör, uygulayıcı yapımcı, oyuncu, sanat yönetmeni ve sektörün daha birçok branşında adından başarılarıyla söz ettiren uzman konuklarla workshoplar düzenleniyor.

Tümay Özokur Akademi’de eğitmenler ve ders içerikleri ise şu şekilde;

Ayşe Tunaboylu; Oyunculuk

Ayşegül Ünsal; Temel Oyunculuk, Kamera Önü Oyunculuk, Audition Çekimleri

Burak Sarımola; Audition Eğitim ve Çekimleri

Çağdaş Agun; Stage Combat

Erhan Tuncer; Senaryo Analizi,

Kenan Doğru; Kamera Teknikleri, Audition Çekimleri, Film Analizi,

Kubilay Karslıoğlu; Diksiyon ve Ses, Çekim İzleme,

M. Melih Korukçu; Oyuncu Gibi Düşünmek,

Mehmet Selçuk Bilge; Doğaçlama,

Oya Öztan Peker; Hollywood Gülüşü,

Tümay Özokur; Set Adabı, Kariyer Yönetimi, Kişisel Kariyer Planlama ve Tanıtım Video Çekim,

Zeynep Öcal; Kostüm Tasarım.

AYŞE TUNABOYLU

Usta oyuncu Ayşe Tunaboylu, Tümay Özokur Akademi’de oyunculuk derslerine giriyor. Sanat yaşamı boyunca edindiği tecrübeleri ve bilgi birikimini paylaşan Tunaboylu; derslerin yüksek enerjide ve keyifle geçtiğini söylüyor.

BURAK SARIMOLA

Oyuncu Burak Sarımola, “Bir oyuncu cesur olmalı ve riskler alabilmeli. Başarılı bir audition verebilmek için her hafta yeni bir karakter çözümlemesi yapıyoruz, çekiyoruz, izliyoruz, yorumlar yapıyoruz, farklılıklar yaratabilmek için riskler alıyoruz. Tümay Özokur Akademi’de auditionlar canavara değil, siz audition canavarına dönüşüyorsunuz” diyor.

ÇAĞDAŞ AGUN

Morgan Freeman, Hugh Jackman, Russel Crowe, Monica Belluci, Ben Affleck, Kristen Dunst gibi oyuncuların yakın korumalığını yapan Çağdaş Agun’dan akademi öğrencileri, sahne dövüşü dersleri alıyor. Agun; “İyi bir oyuncunun at binmesi, Uzakdoğu sporlarını bilmesi büyük avantaj. Bunları bilen oyuncu macera ve aksiyon filmlerinde rakiplerine göre daha avantajlı duruma geçiyor.” diyor.

KENAN DOĞRU

Kamera Teknikleri, Audition Çekimleri ve Film Analizi derslerine giren yönetmen Kenan Doğru; “Bir oyuncu, sinemanın en temel ögelerine sahip olmak zorundadır. Kurguya, kadraja, planlara… Oyuncu ve sinemanın muhteşem ilişkisinde bu bilgiler, oyuncunun en önemli yardımcısıdır.” diyerek Tümay Özokur Akademi’de sinemanın büyülü dünyasına giriş yapıldığının altını çiziyor.

KUBİLAY KARSLIOĞLU

İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü Kubilay Karslıoğlu; akademide diksiyon ve ses eğitimlerine giriyor ve dersin önemini şu sözlerle açıklıyor; “Bir oyuncu, konuştuğu dili iyi bilmeli ve onu doğru kullanmalıdır. Çünkü dil, varlığımızın evidir. Diksiyonu iyi olan bir oyuncu, kendine güvenir ve kendini doğru ifade eder. Biz Tümay Özokur Akademi’de diksiyon derslerimizde sizlere bunun ipuçlarını vererek daha iyi bir oyuncu olmanızı sağlamaya çalışıyoruz.”

MEHMET SELÇUK BİLGE

“Kuluçka” ve “Başka Dünyadan Fragmanlar” filmlerinin ödüllü yazar ve yönetmeni Mehmet Selçuk Bilge, akademide doğaçlama dersleri veriyor. Eric Morris Oyunculuk Tekniği’ni kendi doğaçlama programıyla harmanlayarak oluşturduğu özel bir sistemle öğrencilerini çalıştıran Bilge, Akademi’de oyuncu adaylarının adım adım geliştiğini izlemenin heyecan verici ve çok keyifli bir süreç olduğunu söylüyor.

MELİH KORUKÇU

İçsel İmaj, Dışsal Etki Tasarımı derslerine giren Doç. Dr. M. Melih Korukçu, akademide bir oyuncunun potansiyelini ortaya çıkarmanın yollarını öğretiyor. Sadece hazırlandıkları rol kişisi için değil, olmak istedikleri “oyuncu” için de kişinin hayal gücünü kullanmasının önemli olduğunu belirten Korukçu, oyuncu adaylarının bol bol kitap okuyup, çalışıp, hayal kurmalarının gerektiği üzerinde durarak ders içeriğini şöyle açıklıyor; “Bir oyuncunun iki enstrümanı vardır; bedeni ve sesi. Usta bir oyuncu bu ikisini doğru kullanan kişidir. Ama bedeni ve sesi iyi kullanmak yetmez, yaratıcı da olmak gerekir. Seyirci üzerinde nasıl bir etki yaratacağını önceden tasarlamış olmak gerektirir. “Hayal bilgisi”, “İçsel imaj ve dışsal etki tasarımı”, “Oyuncu gibi düşünmek” başlıklı çalışmalarda bir oyuncuya nasıl hayal kurması gerektiğini ve içsel imajını seyirci üzerinde doğru etki yaratabilecek şekilde kurgulamasını paylaşıyoruz ve öğretiyoruz.”

TÜMAY ÖZOKUR

Tümay Özokur Menajerlik Genel Müdürü ve Ajans Başkanı Tümay Özokur, oyunculuk tanımını ve akademiyi kurma sebebini şu sözlerle açıklıyor;

“İyi bir oyuncu gerek sahnede gerekse sosyal hayatında kendini en doğru şekilde prezante edip, bunu kendisini takip eden ve örnek alanlara en doğru şekilde ispat ederek yaşayan kişidir. Herkes oyuncu olabilir ama etik, ahlaklı ve ilkeli olmak çok önemli. İyi bir oyuncu daima kendine gözlem yapmalı. Her zaman nerede ne öğrenebilir bakış açısında olmalı ve hiçbir zaman ben oldum dememelidir.” bakış açısıyla yola çıkarak akademi öğrencilerine eğitim planı sunuyor.

Bilinçli bir oyuncunun sahip olması gereken tüm değerler akademinin de farkını oluşturuyor. “İyi oyuncu olmak, sadece yetenekli olmaktan öte, Müşfik Kenter hocamızın dediği ve benim kitabım “Oyuncu Olmak İsteyen Parmak Kaldırsın”ın da sloganı olan “iyi insan” olmayı esas almakla başlar” diyen Özokur; “Bilmediğimiz her şey bizi korkutur. Korkmamak için öğrenmeliyiz. İşte bu sebeple, akademimiz hem oyunculuğu hem de bir oyuncunun bilmesi gereken tüm detayları oyuncu adayına anlatmak üzerine kurgulanmıştır. Sektöre donanımlı, farkındalığı yüksek, çözümlerini ve sorumluluklarını bilen, akademide kazandığı tecrübelerin farkını fark ettirecek, kaliteli oyuncu adaylarını sektöre kazandırabilmeyi hedeflemektedir. Yıllardır bu sektöre emek veriyorum. Tüm amacım; setlere bilinçli, donanımlı, ahlaklı ve yetenekli oyuncu adayları yetiştirerek, sektöre vefa borcumu ödeyeceğime inanıyorum.” cümleleriyle akademiyi hayata geçirme amacını ve sürecini açıklıyor..

ZEYNEP ÖCAL

IFA Paris’te eğitim danışmanı ve öğretim üyesi olan Zeynep Öcal, Tümay Özokur Akademi’de, “Bir oyuncu şöhret yolunda doğru imajla yönetilirse beraberinde gelen başarı da kaçınılmaz olur. Stiliniz siz konuşmadan sizi ele verir.” diyerek bir oyuncunun kariyer planlamasında stili, içsel ve dışsal imajını tasarlaması için danışmanlık veriyor.

*Tümay Özokur Akademi’de eğitim alarak kurlarını tamamlayan ve sektöre adım atan birçok başarılı oyuncu kariyerlerini inşa etme yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Adem Tosun, Alara Eriç, Berfe Sancak, Duygu Arda, Ejder Özkarslıgil, Eray Aktürk, İpek Arkan, Lara Domaç, Mahassine Merabet, Sıla Korkmaz akademiden mezun olan ve sektörde adından söz ettiren işlerde rol alan başarılı isimlerden…

ADEM TOSUN

Eğitim konusunda donanımlı ve güvenilir bir kurum ararken yolum, Tümay Özokur Akademi ile kesişti. Eğitim içeriği ve eğitmenler bu tercihimde önemli bir faktör oldu. Kapsamlı eğitim programının haricinde sektörde alanlarında uzman konukların workshoplarıyla da etkili iletişimler sağladım. Bulunduğum projeler dahil olmakla birlikte Tümay Özokur Akademi, hayatıma bambaşka bir yön verdi.

ALARA ERİÇ

Öncelikle Tümay Özokur’u sektörden çok duymuştum ve tesadüfen kendisi ile annemin yıllar önce bir projede beraber aylarca çalıştıklarını öğrendim. Tümay Hanım’ın annemin de yakından tanıklık ettiği ciddi bir çalışma disiplini olduğunu ve çok güvenilir olduğunu bildiğimiz için ailem, özellikle orada eğitim almamı istedi. Sürekli eğitimler ile odaklanmak kesinlikle faydalı oldu. Sete girmeden önce o ortamı ve bilmemiz gereken bilgileri aktarmaları bizim açımızdan çok yararlı oluyor. Proje gelince hepimiz hazır bir şekilde sete giriyoruz. Özellikle Burak Sarımola’dan aldığım audition, monolog, diyalog derslerinden çok memnun kaldım. Aldığım eğitimler ile sektörü daha iyi tanıma fırsat yaratırken kişisel gelişimime de olumlu açıdan katkı sağladı.

DUYGU ARDA

Öncelikle Tümay Özokur Akademi’den mezun bir oyuncu olduğum için çok gururluyum. Muhteşem bir eğitim kadrosuyla çok iyi programlanmış, ticari çıkarlardan tamamen uzak bir eğitim aldık. Doğru bir eğitim arayışındayken uzun araştırmalarım sonucu karar verdiğim bir oyunculuk akademisiydi Tümay Özokur Akademi. Adım adım teknik ve akademik tüm bilgilere en doğru şekilde ulaştık. Sektörel tecrübesi olan eğitmenlerden eğitim almak sektöre başlamadan hazırlıklı olmamızı sağladı. Nerdeyse tam donanımlı, iyi birer oyuncu adayı olarak yetiştirildik. Bu ailenin bir üyesi olmaktan gurur duyuyorum. Çok teşekkür ederim.

EJDER ÖZKARSLIGİL

Tümay Özokur Akademi’de deneme çekimlerine girerek 2. kurdan eğitim almaya başladım. Akademide hem eğitim alanlar için hem de eğitim verenler açısından çift taraflı adanmışlık söz konusu. Hocalarımızın anlattıkları oyunculuğu meslek olarak düşünen her oyuncu adayı için altın değerinde bilgilerdi. Eğitimlerimi tamamladıktan sonra da sözleşme imzalayarak Tümay Özokur Menajerlik çatısı altında kariyer yolculuğuma devam ediyorum. Birbirinden kıymetli projelerde rol aldım. Hepsi de büyük tecrübeler kazanmamı sağladı. Umarım daha uzun yıllar şükran ve minnetle bu yolculuğumuzu sürdürürüz.

ERAY AKTÜRK

Tümay Özokur Akademi’yle yolum hem yaptığım araştırmalar sonucunda hem de beni yönlendiren bir abim sayesinde kesişti. Sektörde emin adımlarla ilerlemek isteyen biri olarak Tümay Özokur Akademi’yi seçerek ilk doğru adımı attığıma eminim. Eğitimler kendimi geliştirmek ve sektörü tanımak adına benim için çok faydalı oldu. Eğitimden sonra da hayatımda değişen çok şey oldu. Genel olarak hayata ve sektöre karşı bakış açımın değiştiğini farkettim. Bunun yanı sıra oynadığım karaktere nasıl yaklaşmam gerektiğini, senaryoda nasıl çalışma yapmam gerektiğini ve hızlı bir şekilde role nasıl adapte olup role nasıl hızlı bir şekilde girebileceğimi kafamda oturtmuş oldum.

İPEK ARKAN

Tümay Özokur Akademi, içerisine girildiği andan itibaren insanın enerjisini yenileyen ve geliştiren bir alan. Kendimi orada yeniden keşfettim ve anladım. Hayatımın en büyük dönüm noktalarını orada yaşadım ve bu tecrübe için başta Tümay Özokur ve Burak Sarımola olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim. Oyunculuk eğitimi almak için en doğru yeri araştırıyordum, Akademi müdürü Emel Şavklı ile görüştükten sonra ve ilk ders günüm itibariyle de en doğru yerde olduğuma artık emindim. Eğitim süreci başladığında oyunculuktan öte uzmanların, hayatın her alanında varlığımızı geliştirmeye çalıştıklarını anladım. Oyunculuk bu bütünün sadece küçük bir parçasıydı ve bunu anlayanlar onlar için iyi öğrencilerdi. Hepsine bunu bize öğrettikler için minnettarım. Özellikle bir yıl boyunca asistanlığını yaptığım değerli Burak Sarımola hocama. Eğitim hayatımla beraber kendimi geliştirirken sağolsun bende potansiyel gören hocalarım ve sevgili Tümay Özokur, beni ajansının bünyesine dahil etti ve böylece audition çekimleri vermeye başladım. Yavaş yavaş işler aldıkça ve tecrübeler edindikçe hem kendimi geliştirdim hem de sektöre güzel bir giriş yapma imkanı buldum.

LARA DOMAÇ



Tümay Özokur Akademi'nin benim için yeri çok özel. Çünkü ilk etapta sadece kariyer yolculuğumun başlaması için ve oyunculuk eğitimi alabilmek adına dahil olduğum bir kurumdu. Daha sonrasında sadece sektörel değil hayata dair birçok farklı alanda deneyim ve tecrübe kazandığım, ufkumu genişlettiğim ikinci evim oldu…

SILA KORKMAZ

Tümay Özokur’u tanıyordum, ismini duyuyordum sektöre dair önemli biri olduğunu biliyordum. Menajerlik için görüşmeye gittiğimde tanıştım önce. Daha sonra da tiyatro eğitimlerimden sonra sektöre hazırlanmak için doğru adres olduğunu düşündüğüm için başladım. Eğitimler yalnızca oyunculuk eğitiminden ibaret değil, birçok açıdan bir oyuncunun sahip olması gereken özelliklere vurgu yapan bir akademi. İyi insan olmanın, iyi bir öğrenci olmanın hep altını çizen bir yer. Oyunculuk eğitimleri insanın kendini tanıması için çok güzel bir zemin hazırlıyor. Akademide hem kendimi hem de birçok bakış açısını aynı anda tanımak çok keyifli bir maceraydı. Sete çıkmadan set görmek, ilk senaryoyu beraber okumak, ilk audition parçasını birlikte analiz etmek hem eğlenceli hem de öğretici olmuştu.

Henüz sete çıkmadan sektörden birçok arkadaş edinmiş, kıymetli pek çok hocayla tanışmış ve oyunculuk öğrenirken, birlikte çalışmanın önemini de anlamış oldum.

*Detaylı bilgi ve başvurularınız için:

www.tumayozokurakademi.com.tr

Tel: 0216 467 0307 | 0546 408 4638 – EMEL ŞAVKLI

[email protected]

Instagram: @tumayozokurakademi @akademiliyizbiz