sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 07 Şubat 2022

Türkiye’nin ve Avrupa’nın En Büyük Film Platosu için Geri Sayım Başladı!

Hem Türkiye’nin hem  Avrupa’nın en büyük film platolarından biri olmaya hazırlanan MIDWOOD İstanbul Film Stüdyo Kompleksi için geri sayım başladı.

İstanbul Büyükçekmece’de yaklaşık 400 bin metrekarelik alanda kurulduğu bilinen plato, dünyaca ünlü projelere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. MIDWOOD İstanbul Film Stüdyo Kompleksi'nin tanıtım toplantısı geçtiğimiz hafta İstanbul’da gerçekleşti. MIDWOOD İstanbul Film Stüdyo Kompleksi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet San’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya MIDWOOD’un yönetim ve icra kurulu üyeleri ile iş ortakları da katıldı.



Yeni Şafak'ın toplantıdan aktardığı habere göre MIDWOOD İstanbul Film Stüdyo Kompleksi hakkındaki detaylı bilgiler:

  • 200 milyon dolar yatırım değerine sahip MIDWOOD İstanbul Film Stüdyo Kompleksi'nin oluşturacağı katma değer ile Türkiye ekonomisine yıllık 200 milyon dolar değerinde döviz girdisi sağlaması bekleniyor.
  • Film platosunun her biri tam donanımlı ve teknik olarak her filmi çekebilecek kapasitede, üçü yüksek teknoloji sanal prodüksiyon stüdyosu ve biri yüksek teknoloji hareket yakalama stüdyosu olmak üzere toplamda 21 adet kapalı stüdyosu bulunuyor.
  • İçerisinde üç farklı ölçüde su tankı ile toplamda 2 bin 100 metrekare büyüklüğündeki kapalı 6 metre derinliğindeki su havuzu ile 7 bin metrekare büyüklüğünde ve bir metre derinliğindeki açık su havuzu film platosunda yerini alıyor olacak.
  • Komplekste ayrıca çeşitli cephelerden oluşan 17 açık set alanı ve farklı içerikli 60’ın üzerinde kurulu kapalı iç mekan setleri bulunacak.
  • İçinde ihtiyaç duyulacak her türlü dekor ve kostüm aksesuar imalatları için hizmet üretecek 18 adet atölyesi de yer alacak.
  • Senede toplam 15’i büyük Hollywood prodüksiyonu olmak üzere 35 farklı prodüksiyonda çekim kapasitesi ile yılda ortalama 50 film çekilmesi planlanıyor.