sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 12 Aralık 2021

‘’Uluslararası Distopya Film Festivali’’ Başladı!

Festival, Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’ndeki Açılış Töreni'yle başladı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları, Üsküdar Belediyesi’nin iş birliği, BKM Mutfak’ın desteği ve Uluslararası Bağımsız Sinema ve Sanat Derneği tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Distopya Film Festivali’nin açılış gecesi 10 Aralık'ta Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.



Sunuculuğunu ünlü oyuncu Janset ve AkınRobotics’in insansı robotu Ada’nın yaptığı gecenin açılış konuşmasını Festival Direktörü Hatice Aşkın gerçekleştirdi. Festivalin Sanat Yönetmeni Gülşah Elikbank da konuşmasını yaptı ve daha sonra jüri üyelerine plaketleri verildi. Gecede usta oyuncular Meral Çetinkaya ve Çetin Tekindor “Onur Ödülüne layık görüldü.



Uluslararası Kısa Metraj Film Yarışması'nın finalist filmlerinin gösterimleri ve Yönetmen Söyleşileri başlıklı gösterimin ilk bölümünde Murat Uğurlu’nun “Tapınak” filmi, Aysun Karaosman’ın “Kauai” filmi, George Georgakopoulos’un “Ifigeneia: No More Tears” filmi ve Nadin Alyekhina’nın “2040” filmi distopik film severlerin beğenisine sunuldu. İkinci bölümünde ise Sengthe Vanh Bouapha’nın “The Bure Au” isimli filmi, Gökalp Gönen’in “Lal” isimli filmi, Fehmi Öztürk’ün “Bir Annenin Sonatı” isimli filmi ve Pierre Dogowson’ın “2030” isimli filmi izleyicilerle buluştu.