sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 23 Ekim 2021

Usta Oyuncu Kemal Kuruçay Vefat Etti!

Seksenler dizisinin sevilen oyuncusu Kemal Kuruçay'dan gelen kötü haber sevenlerini üzdü.

Kemal Kuruçay, 10 Haziran 1962 tarihinde Ankara’da doğdu. Ankara Müjdat Gezen Sanat Merkezi hocalarından ve kurucularından olan Kuruçay, 1989 yılından itibaren 90’lı yılların başında tiyatrocu Mehmet Karagül ile iyi bir ikili oluşturdu. O dönem ikilinin birlikte oynadıkları “İstanbul Bura Mı” isimli bir de sinema filmleri bulunuyor. Kemal Kuruçay; Zor Baba, Şöhret Kebapçısı, En İyi Arkadaşım, Pulsar, Gurbetçiler, Zengin Kız Fakir Oğlan gibi dizilerde de herkesin sevgisini kazandı.



Son olarak Seksenler dizisinde izlediğimiz Kemal Kuruçay'ın ölüm nedeninin ise kalp krizi olduğu açıklandı.

Edinilen bilgilere göre Kemal Kuruçay, Seksenler dizi setinde devam eden çekimler sırasında fenalaştı ve hastaneye kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği öğrenilen oyuncuya hastanede müdahale edilmesine rağmen kurtarılamadığı belirtildi. Kötü haberi, oyuncu Nedim Saban sosyal medya üzerinden duyurdu. Nedim Saban, paylaşımında şu sözlere yer verdi: "Çok yetenekli bir oyuncu, çok iyi bir insandı Kemal Kuruçay. İki Oda Bir Sinan oyununda birlikte çalışmıştık, büyük bir sevgi ve özveriyle bağlıydı mesleğe. Çok üzgünüm."

Kemal Kuruçay’ın çocuklarının Ankara’dan yola çıktığı, cenazeyi Ankara’ya götürerek toprağa verecekleri öğrenildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı da sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Tiyatro ve sinemamızın sevilen ismi Kemal Kuruçay'ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandı.