sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 20 Kasım 2021

Usta Yönetmen Ridley Scot’tan Süper Kahraman Filmlerine Eleştiri: ‘’Bu Lanet Filmler Sıkıcı!''

İngiliz yönetmen Ridley Scott, süper kahraman filmlerini sıkıcı bulduğunu ve bu filmlerin senaryolarının kötü olduğunu söyledi.

Yakın zamanda Son Düello (The Last Duel) ve Gucci Ailesi (House of Gucci) filmlerine imza atan Ridley Scott, Deadline'a verdiği röportajda süper kahraman filmlerinin neredeyse sadece görsel efektlerden ibaret olduğunu belirtti.

Ridley süper kahraman filmleri hakkında: "Eğer isterseniz bundan sonra süper kahramanlara gelelim çünkü onları ezeceğim. Bu lanet filmler sıkıcı. Senaryoları da bir şeye benzemiyor. "Sanırım senaryosu harika yazılmış üç süper kahraman filmi yaptım. Biri Sigourney Weaver'la yaptığımız Yaratık (Alien). Bir diğeri lanet Gladyatör (Gladiator), diğeri de Harrison Ford'la çektiğimiz. Bunlar süper kahraman filmleri. Öyleyse neden süper kahraman filmlerinin daha iyi hikayeleri yok? Çoğunlukla özel efektlerle kurtarılıyorlar ve paranız varsa özel efektlerle çalışan herkes için bu sıkıcı hale geliyor." Şeklinde konuştu.



Süper kahraman filmlerine olumsuz eleştiriler özellikle 2019 yılında büyük tartışmalara yol açmıştı. Martin Scorsese ve Francis Ford Coppola gibi yönetmenler özellikle Marvel filmlerini eleştirmişti.

Ridley Scott’ın son filmi ‘’Gucci Ailesi’’ 26 Kasım’da izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.