sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 29 Ekim 2021

Viggo Mortensen ve Caleb Landry Jones Vietnam Filmi "Two Wolves"un Kadrosunda!

Viggo Mortensen (Green Book, The Lord of the Rings Trilogy) ve Caleb Landry Jones (Get Out, X Men: First Class), Oscar ödüllü belgesel yapımcısı Alex Gibney tarafından yönetilecek olan Vietnam Savaşı gerilim filmi Two Wolves'un kadrosunda.



Film, 16 Mart 1968'de My Lai Katliamı olarak bilinen askeri birlikte yaşanan cinayetlere son veren ABD'li helikopter pilotu Hugh Thompson'ın hikayesini anlatacak. Lai, yaklaşık 500 silahsız sivilin hayatını aldı. Thompson, ateşkes ilan etmeye ve hayatta kalanları mümkün olduğunca kurtarmaya çalıştı. Thompson'ın kahramanca çabalarının bu şekilde ele alındığını düşünüyorsanız, fena halde yanılıyorsunuz. Çünkü eve döndüğünde hain olarak görüldü ve hatta askeri mahkemeyle tehdit edildi. Bu korkunç olayın failleri ise Başkan Nixon tarafından yargılandı ve sonunda affedildi. Her şey bittiğinde My Lai'de gerçekte ne olduğunu derinlemesine araştırmak ve Thompson'ın üzücü hikayesine gerçeği desteklemek General William "Ray" Peers'ın sorumluluğu oldu.



Going Clear: Scientology and the Prison of Belief'teki çalışmaları ile tanınan Gibney, bu proje için duyduğu heyecanı, "Bu, yedi yıldır yapmak istediğim bir film. Artık doğru ekibi kurduğuma göre, bu güçlü hikayeyi anlatabiliriz. Sıradan insanların doğaüstü güçler yoluyla değil, mümkün olan en kötü koşullarda doğru olanı yapma taahhüdüyle nasıl kahraman olabileceğine dair gerçek bir hikaye. Enron'dan beri, güçlerini kötüye kullanan insanlar hakkında filmler yapıyorum. Bu, savaşan iki adam hakkında bir film." sözleriyle açıkladı.

Filmin henüz bir çıkış tarihi yok.

Kübra Karasu