sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 02 Haziran 2022

Warner Bros. Yönetim Kurulu Başkanı Toby Emmerich 30 Yıl Sonra Stüdyodan İstifa Etti!

Warner Bros. Pictures Group'un başkanı Toby Emmerich, 30 yıllık serüvenin ardından istifa ettiğini açıkladı.

Haber, Discovery'nin Warner Media'yı AT&T'den devralması ve ikisini birleştirerek Warner Bros. Discovery'yi oluşturmasının ardından geldi.

THR'nin haberine göre; stüdyoda kendi prodüksiyon şirketini kuracağı için Emmerich'in WB'den tam çıkışı değil. Yeni girişimi sadece sinemaya ve TV'ye değil, aynı zamanda dijitale de odaklanacak. Bu nedenle, 5 yıllık özel bir anlaşmanın parçası olarak Warner Bros. Discovery, Emmerich'in girişimini finanse edecek ve dağıtım haklarını elinde tutacak.

Warner Bros. Discovery'nin CEO'su David Zaslav, Toby Emmerich hakkında, “Bu uzun vadeli prodüksiyon anlaşmasıyla Warner Bros. Discovery ailemizin bir parçası olarak kalmayı seçtiği için çok heyecanlıyım. Kendisinin ve ekibinin önümüzdeki yıllarda bizim için yaratacağı harika hikayeleri görmeyi dört gözle bekliyorum.” açıklamasını yaptı.



Başarılı bir yazar ve yapımcı olan Emmerich, 1992'den beri ikili geliştirme ve müzik yöneticisi olarak stüdyoda çalışıyor. Aynı zamanda New Line Cinema'nın Başkanı ve Operasyon Direktörü olarak hizmet vermeye devam etti. 2017'de Warner Bros. Pictures Group'ta Başkan ve İçerikten Sorumlu Başkanlık görevini üstlendi. Emmerich, resmi açıklamasında, "Son otuz yılda bu tarihi şirketin bir parçası olmak ve birinci sınıf Warner Bros. film stüdyosu ekibine liderlik etmek benim için onur ve zevkti. Birlikte başardıklarımızdan inanılmaz derecede gurur duyuyorum. Bu, yeni bir şeye geçiş yapmak için mükemmel bir zaman gibi görünüyordu ve hikaye anlatımı tutkumu kendi yapım şirketimde daha uygulamalı bir şekilde sürdürmekten heyecan duyuyorum." dedi.

Warner Bros., Emmerich'in liderliğindeki 2018 yılında 5,57 milyar dolarlık küresel gişe hasılatı ile şimdiye kadarki en başarılı yılını geçirdi. DC'nin Aquaman'i, Harry Potter'ın yan ürünü Fantastik Canavarlar, Lady Gaga'nın Oscar ödüllü filmi A Star is Born, The Nun ve Crazy Rich Asians gibi birçok film gişe rekorları kırdı. 2019'da ise stüdyo, Todd Philip'in yönettiği tüm zamanların en yüksek hasılat yapan filmlerinden Joker'i yayınladı. Aynı yıl Emmerich, Producers Guild of America's Milestone Ödülü'ne layık görüldü.

Kübra Karasu