sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 19 Eylül 2022

Werner Herzog İmzalı "Theater of Thought" Belgeselinin Fragmanı Yayınlandı!

Dünya prömiyerini bu yılki Toronto Uluslararası Film Festivali'nde gerçekleştiren Werner Herzog imzalı Theatre of Thought filminin resmi fragmanı yayınlandı.

Film, beğenilen belgeseller Grizzly Man ve Cave of Forgotten Dreams'in yanı sıra anlatı filmleri Nosferatu the Vampyre ve Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans'ı yöneten auteur Werner Herzog'u beynin iç işleyişini araştırırken takip ediyor. Film yönetmeni, bilim adamı Rafael Yuste ile birlikte beynimiz hakkında birçok insanın sadece merak ettiği şeyleri açıklayan farklı araştırma verilerini inceliyor. Filmin yapımcılığını Herzog ve Ariel Leon Isakovitch üstleniyor.

Theatre of Thought'un fragmanı, Herzog'un beynin gerçekte nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi edinmek için farklı bilim adamlarını ve profesyonelleri ziyaret etmek için bilgilendirici bir yolculuğa çıkmaya karar verdiğini anlatmasıyla başlıyor. Herzog, dünyayı değiştireceğini ilan ettiği beyin-bilgisayar arayüzlerini tartışıyor ve diğer bilim adamları da bu teknolojik ilerlemeyi tartışmak için ortaya çıkıyor. Fragmanın sonunda Herzog, belgelediği konunun çoğunu gerçekten anlamadığını ama yine de onun büyüsüne kapılmadan edemeyeceğini söylüyor. Fragman, Theatre of Thought'un düşündürücü bir belgesel olacağını da gözler önüne seriyor.

Herzog, yenilikçi belgeselini çekerken öğrendiği bilgiler ve endişeleri hakkında Deadline'a, "Körlerin tekrar görmesini sağlamak gibi muhteşem olasılıklar var ya da tekerlekli sandalyedeki insanların tekrar yürüdüğü... Tüm bu [araştırmalar] çok hızlı ilerliyor. Akıl okuma gibi. Düşüncelerinizi, konuşmak istediğiniz dili okuyabiliyoruz, evet onu okuyabiliyoruz, ilkel biçimlerde telepati ve dahası da var. Bu şaşırtıcı. Ama yanlış ellere geçerse ne olur? Düşüncelerinizi okuyabilen bir çip yerleştirirlerse ne olur? Bu yüzden yeni insan hakları çerçevesinden bahsediyorum. Bu durumda ifade özgürlüğünün önemi anlaşılıyor. Bu bir insan hakkı olarak kabul ediliyor ve bunun korunması gerektiğine dair özgür düşünce hakkımız henüz çökmedi ve dünya olacaklara tamamen hazırlıksız." ifadelerini kullandı. 

Şimdiden büyük merak uyandıran Theatre of Thought belgeselinin henüz resmi bir vizyon tarihi açıklanmadı.

Fragman


Konu: Efsanevi film yapımcısı Werner Herzog'un merceğinden Theatre of Thought, izleyicileri zihin ve bilinç çalışmalarına kışkırtıcı bir yolculuğa çıkarıyor ve bizi düşüncelerimiz üzerinde gerçekten özerkliğe sahip olup olmadığımızı veya çok uzak olmayan bir gelecekte zihin kontrol eden teknolojinin kaçınılmaz olarak beyinlerimize aşılanıp aşılanmayacağını sorgulamaya cesaretlendiriyor. Dünyanın en etkili bilim adamlarından ve yenilikçilerinden bazılarının içgörü ve tahminlerini toplayan Theatre of Thought, hızla gelişen dünyamızda nöroteknolojinin sunduğu etik ve varoluşsal etkilerin keşfi olacak.

Kübra Karasu