sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 27 Ocak 2023

Willem Dafoe, Robert Eggers'ın "Nosferatu" Filminde Rol Almak için Görüşüyor

Dört kez Akademi Ödülü adayı olan Willem Dafoe, şu anda korku ustası Robert Eggers ile üçüncü ortak çalışması için görüşmeler yapıyor.

Deadline'ın haberine göre Willem Dafoe, Robert Eggers'ın ikonik korku klasiği Nosferatu'yu yeniden canlandıracağı filmde oynamak için görüşüyor. Dafoe, ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesi The Witch (2015) dışında Eggers'ın tüm uzun metrajlı filmlerinde yer aldı. Birlikte işbirliği yaptıkları iki proje olan The Lighthouse ve The Northman olumlu eleştiriler aldı.

Film, bir gence takıntılı hale gelen, onu takip eden ve onun anlatılmamış dehşetine neden olan, antik Transilvanya vampirine odaklanan orijinal filmin (1922) temellerine sadık kalacak. Orijinali gibi film de 19. yüzyıl Almanya'sında geçecek.



Dafoe, kötü adam performanslarıyla büyük beğeni toplasa da bu filmde kan emiciyi canlandırmayacak. Bu rol bunun yerine, avını canlandıracak olan Lily-Rose Depp ile birlikte ortaya çıkan ilk oyuncu kadrosundan biri olan Bill Skarsgard'a gidiyor. 

Eggers'ın The Lighthouse (2019) filminde Dafoe, sanrılı bir deniz feneri bekçisi olarak ilgi çekici bir performans sergiledi. Dafoe, en son Spider-Man: No Way Home (2021) dahil olmak üzere Spider-Man filmlerinde Green Goblin'i oynamasıyla da tanınıyor. Ünlü oyuncu Inside, Asteroid City, Poor Things, Gonzo Girl, Finalmente l'alba ve And dahil olmak üzere birçok yeni projenin çekimlerini tamamladı.

Focus Features, filmin çıkış tarihini henüz açıklamadı.

Kübra Karasu