sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 16 Aralık 2022

"Women Talking" Fragmanı Yayınlandı!

Sarah Polley'in draması Women Talking'den yeni bir fragman yayınlandı.

Fragman küçük, baskıcı bir dini topluluğun kadınlarına bir soru soruyor "kal ve savaş ya da git?". Gerçek hayattaki olaylara dayanan kasvetli film, kadınların birkaç yıl boyunca sürekli olarak istismara ve tecavüze uğradığı, şiddet iddialarının her zaman vahşi ve tuhaf olarak reddedildiği uzak bir Mennonite topluluğuna odaklanıyor.

Aralıksız saldırıların ardından içinde bulundukları kötü durumu görmezden geldikleri için topluma ve liderlerine olan inançlarını kaybediyorlar. Fragman, bu kadınların kendilerinin direnmeyi seçtiklerini ve nihayetinde savaşmak ya da kaçmak arasında doğru seçimi tarttıklarını gösteriyor.

Kendilerine zarar veren bir şey için tövbe etmeye zorlanmayla karşı karşıya kaldıklarında, bunun yerine isyana oy verirler. Savaşmanın ve kaçmanın çeşitli artılarını ve eksilerini gözden geçirirler. Kalmaları, evlerinde kalmaları ve belki de onları istismar edenlerin hayatlarını sonlandırmak için katil olma pahasına çocuklarını koruyabilmeleri anlamına geliyor. Ancak kaçmak da küçük bir iş değil. Neye karar verirlerse versinler önlerinde zorlu bir yol olacak.

Polley, Miriam Toews'un aynı adlı kitabının onun için ne ifade ettiği hakkında kafa yorarak filme en iyi nasıl uygulayacağını ve mesajının evrenselliğine gerçekten nasıl vuracağını düşündü ve bir açıklamada şunları söyledi:

"Bu filmi bir masal aleminde hayal ettim. Filmdeki hikaye küçük bir dini topluluğa özgü olsa da, filmde ortaya atılan soruların muazzamlığını ve evrenselliğini yansıtmak için geniş bir tuvale, destansı bir kapsama ihtiyacı olduğunu hissettim. Bu amaçla, filmin görsel dilinin nefes alması ve genişlemesi zorunlu hale geldi. Parçalanmış bir dünyanın nasıl yeniden kurulacağına dair bir sohbetin içerdiği sonsuz potansiyeli ve olasılığı her karede hissetmek istedim."

Polley, daha önce beğenilen uzun metrajlı filmi Stories We Tell'in ardından, Women Talking'in hem senaryosunu yazdı hem de yönetmenliğini üstlendi. Film Türkiye'de 17 Mart'ta vizyona girecek. 

Fragman

Kübra Karasu