sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 30 Eylül 2021

"Wonka" Filminin Kadrosuna Mr. Bean Serisinin Usta Aktörüyle Beraber 3 Yeni İsim Katıldı!

Wonka'nın prodüksiyonunun başlamasının ardından, ekibe dahil olacak üç yeni ana oyuncu duyuruldu. Akademi Ödüllü Olivia Colman, iki kez Akademi Ödülü adayı Sally Hawkins ve ebedi Mr. Bean Rowan Atkinson, artık maceranın kadrosunun resmi üyeleri.

Wonka, dünyaca ünlü çikolatacı Willy Wonka'nın (Timothée Chalamet) çikolata ve şekerleme imparatorluğunun ilginç patronu olmadan önceki hayatını keşfedecek. Tim Burton'ın 2005'teki yeniden çevrimi, 1971'deki Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası filmlerinin aksine, karaktere daha sağlam bir arka plan vermeye çalışmak için Wonka'nın geçmişine göz atılacak. Hikaye daha da derine inerek Wonka'yı neyin etkilediğini, ilk yıllarında hangi insanlarla tanıştığını ve neden böyle göründüğünü tam olarak anlatacak.



Atkinson, Colman ve Hawkins'in hikayedeki rolleri hala gizli tutuluyor. Oyuncular, Keegan-Michael Key, Tom Davis, Simon Farnaby, Kobna Holdbrook-Smith, Mathew Baynton, Jim Carter ve Rich Fulcher'ı da içeren başarılı bir kadroya katıldılar. Filmin yönetmen koltuğunda, Paddington ve Paddington 2'yi yöneten Paul King oturuyor.

Roald Dahl'ın fantastik çocuk kitaplarından esinlenen Wonka, herhangi bir gerçek romana değil, o romanların en ünlü karakterine dayanıyor. Ancak WB'nin fikri, diğer Road Dahl karakterlerini içeren bir evren başlatmak olduğu için bu filmle hangi karakterlerin izleyiciye tanıtılacağı büyük bir önem taşıyor.

Senaryo, King'in kendisi ve aynı zamanda oyuncu kadrosunda yer alan ve Disney'in yeni Pinokyo versiyonunun senaristliğini yapacak olan Simon Farnaby'ye ait. Wonka'nın yapımcılığını fantastik hikayeler konusunda usta olan David Heyman üstleniyor. Heyman, Harry Potter ve Fantastik Canavarlar serilerindeki tüm filmlerin yapımcılığını üstlendi ve aynı zamanda dünyaca ünlü anime serisine dayanan Attack on Titan'ın canlı aksiyon uyarlamasının yapımcılığını da yapıyor.

Wonka'nın sinemalarda gösterim tarihi 17 Mart 2023 olarak belirlendi. Fakat Türkiye için henüz netleşen bir vizyon tarihi yok.

Kübra Karasu