sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Röportaj 02 Mart 2022

Yasak Elma Dizisinin Sedai'si Bahtiyar Memili Sinemaport'a Konuştu!

Yasak Elma dizisinde Sedai karakterine hayat veren başarılı oyuncu Bahtiyar Memili, Sinemaport'tan Alper Ergez'in sorularını yanıtladı.

 Merhaba Bahtiyar bey hoş geldiniz. Sizleri daha yakından tanıyabilmemiz için biraz kendinizden bahseder misiniz? Bahtiyar Memili kimdir?

Merhaba :) 19 Mart 1986 yılında Adana’da doğdum. Üç erkek kardeşiz, ben en küçükleriyim. Babam hep kızı olsun istermiş ama ben seriye uygun devam etmişim :) Neşesi bol bir evde büyüdüm. Aile benim için birçok şeyin üstünde gelir. Çok duygusal biriyim. Babamı çok erken kaybettik. Bu durum beni aileme daha da bağladı. Üç tane yeğenim var. Tuna, Rüzgar ve Asya. Anneme ve yeğenlerime çok düşkünümdür. İlk okul 3. sınıfa kadar okula giderken hep ağladım :) Sonra ortaokul lise derken dolu dolu bir ergenlik ardından üniversite. 2009 yılında Muğla Üniversitesinden mezun oldum, 2010 yılında da İstanbul’a geldim. 2011 yılında dizi sektöründe oyunculuğa başladım. Adı gibi mutlu olmayı, mutlu etmeyi seven biriyim :)

Oyunculuk hayatına ilk nasıl başladınız ve bu mesleğe ilginiz ne zamandır var?

Üniversite yıllarımda animasyon derslerinde kendi yazdığım skeçleri sahnelerdim. Saçma ama keyifliydi :) 2011 yılında Kanıt adlı dizinin oyuncu seçmelerine girdim. Bir gazeteci rolü ile bölüm başrolü olarak diziye alındım. Bu mesleğe çocukluğumdan beri ilgim vardı. Abimin (Necip Memili) de bir oyuncu olması dolayısıyla mesleğe ilgim her geçen gün daha da arttı. 



Bugüne kadar bir çok dizi ve sinema filminde rol aldınız. Şimdilerde ise Fox Tv ekranlarında yayınlanan ve ilgiyle izlenilen ‘’Yasak Elma’’ dizisiyle izlemekteyiz. Öncelikle diziye katılma süreciniz nasıl gelişti? Gelen geri dönüşlerden memnun musunuz? Dizinin gerçekten çok etkili ve sürükleyici bir öyküsü var. Bundan sonraki bölümlerde izleyicileri ne gibi sürprizler bekliyor, Sinemaport okurlarına neler söylemek istersiniz?

Yasak Elma dizisine 86. bölümde Erdal Özyağcılar'ın Sedai rolüne beni önermesi ve yapımcımızın bu role beni uygun görmesi ile başladım. Erdal Hoca’ya minnettar olduğumu da özellikle belirtmek isterim. Böyle büyük bir ustanın size kefil olması, yapacağınız işi daha da çok ciddiye almanızı sağlıyor. Yasak Elma’ya gelince dizi muazzam bir enerjiye sahip ve çok eğlenceli. Böyle bir dizide rol aldığım için çok mutluyum. Rolüm ile ilgili çok keyifli geri dönüşler alıyorum, izleyicimizin Sedai’yi sevdiğini düşünüyorum :) İnanın dizinin yeni gelen her bölümü biz oyunculara da sürpriz oluyor. Kamera arkasından senaristlerimize kadar çok başarılı bir ekip ile çalışıyoruz. Süper güzel bölümler bizi bekliyor diyebilirim. Bu sevda bitmez :)

Bahtiyar Memili ile Sedai’nin benzer yönleri var mı diye sorsak bize neler söylersiniz?

Sedai de Adanalı :) Sevdiklerine çok bağlı ve meraklı bir adam Sedai, bu yönlerimiz oldukça benzer. Ama benzemediğimiz çok yönümüz var. Ben daha çok gülen biriyim, Sedai daha ciddi. Ben takım elbise sevmem, Sedai’nin başka bir şey giydiğini görmedik henüz :) Sedai kötü espri yapar genelde, ben bu konuda iyiyimdir :)



Oyuncu Necip Memili’nin kardeşi olduğunuzu biliyoruz. Peki oyunculuk ve projeler konusunda desteğini alıyor musunuz? Ayrıca beraber bir projede yer almayı düşünür müsünüz?

Necip Memili çok yetenekli bir oyuncu. Kardeşi olmaktan gurur duyuyorum. Oyunculuk ile ilgili elbette ki sohbetlerimiz oldu ve olmaya da devam ediyor. Ben bu zamana kadar çok usta isimlerle çalıştım Erdal Özyağcılar, Engin Günaydın, Cem Yılmaz ve daha birçok isim, bunlara abim de dahil. Kendisiyle bir sinema filmi ve bir de dizide rol aldım. Abime bir şeyler öğretebildiysem ne mutlu bana :) :) Şaka bir yana izleyerek öğrenen biriyim görsel hafızam bu anlamda çok iyidir. Yaptığım her işin bana katkısı olduğunu düşünüyorum ve kendi çabalarımla ilerleyen biri olmak bana ayrı bir keyif veriyor. 

Gelecekte hayalini kurduğunuz ve özellikle oynamak istediğiniz bir rol var mı? Ayrıca sinema ve tiyatro alanlarında önümüzdeki döneme dair planlarınız var mı?

Bana verilen her rolü çok iyi oynama çabası içerisindeyim. Sürekli bir şeyler öğreniyorum ve öğrenmeye devam ediyorum. O yüzden oynadığım ve ilerde oynayacağım tüm rollerin bana katkısı olacağını düşünüyorum. İçerisinde sanatın da olduğu, tüm hayata dair çok güzel planlarım var. Bunları zaman içinde yaşayıp göreceğiz.



Sinema ve dizi sektörünün artık giderek dijital platformlara geçiş yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce zamanla her şey artık sadece dijital üzerinde mi ilerleyecek?

Dijital platformun bir rüzgar gibi hayatımıza girdiğini düşünüyorum. Bunun geçici olduğu kanaatindeyim. Çünkü ülkemizde her platform için ayrı ücret talebinde bulunuluyor sadece internet aboneliği yetmiyor. Dijital de kesinlikle güzel işler yapıldığına katılıyorum (elbette ki bütün hepsini kastetmiyorum.). Ama bunun, “izlemesi bedava olan” televizyon dizilerinin önüne geçeceğini düşünmüyorum.

Sizi biraz da sosyal açıdan tanıyalım. Boş zamanlarınızda neler yaparsınız başka bir ilgi alanınız, merakınız var mı?

Yalnızlığı hiç sevmeyecek kadar sosyal biriyimdir. Dostlarımla vakit geçirmeye, sürekli paylaşım içerisinde olmaya çok önem veririm. Yemek yapmaya bayılırım. Adanalı olunca mangal yakmak bir alışkanlık haline dönüşüyor ister istemez :) Birçok erkek gibi futbola merakım var. Uzun yıllardır beraber futbol oynadığımız %50 adında, içerisinde bir çok ünlü ismin bulunduğu bir grubumuz var. Bazıları gerçekten çok ünlü :) Kitaplarla aram iyidir. Yeşilçam filmlerine ayrı bir tutkum vardır. Hayatı dolu yaşamayı seviyorum, elime geçen fırsatları itinayla değerlendirdiğimi düşünüyorum. Seyahat etmeyi çok severim ama sadece Adana’ya :) Özellikle her boş vakitte Adana’ya gitme planı yaparım ama bir türlü gidemem :9 Kız arkadaşım da Mersin’de avukatlık yapıyor. Bu nedenle de bir ayağım da komşu şehir Mersin’de oluyor haliyle.



Son olarak Sinemaport okuyucularına ve sizi sevenlere neler söylemek istersiniz?

Öncelikle bu röportaj için Sinemaport ailesine teşekkür ederim. Umarım tüm okuyanlar için keyifli bir röportaj olmuştur. İçinde bulunduğumuz çağda sağlık ve güvenliğin her şeyden daha önemli olduğu tartışılmaz. Bu nedenle herkese sevdikleriyle sağlıklı ve umut dolu günler diliyorum. Umarım ki “güzel günler de bizi görecek.” :)

Röportaj: Alper Ergez