sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 05 Ağustos 2022

Yeni Warner Bros. CEO'su David Zaslav, DC Filmleri İçin Düşündüğü 10 Yıllık Planı Açıkladı!

Son birkaç gündür HBO Max ve Warner Bros. cephesinde kaotik gelişmeler yaşanmaya başladı. Her iki yapım şirketi de stratejide bir değişiklik yaptıklarını geçtiğimiz haftalarda yavaş yavaş ima etmiş olsa da çekilen Batgirl filminin rafa kaldırılması ortalığı karıştırdı. Proje ilgiyle takip ediliyordu ve hayata geçmesi için şimdiden 90 milyon dolar harcanmıştı.

Daha sonra ise Batgirl filmini rafa kaldırmanın, stüdyoyu Snyderverse'den uzaklaştırma kararının bir parçası olduğu söylendi. Bugün, Warner Bros. "Investors Call" sırasında Zaslav, asıl planın ne olduğunu ve DC Genişletilmiş Evrende önümüzdeki yıllarda neler olacağını açıkladı:

"Bir sıfırlama yaptık. İşi yapılandırdık. Sadece DC'ye odaklanan 10 yıllık planı olan bir ekip olacağız. Alan Horne ve Bob Iger'in Disney'de Kevin Feige ile çok etkili bir şekilde bir araya getirdikleri yapıya çok benziyor. DC'den uzun vadeli, çok daha sürdürülebilir bir büyüme işi kurabileceğimizi düşünüyoruz ve bunun bir parçası olarak kaliteye odaklanacağız. Hazır olmayan hiçbir filmi yayınlamayacağız… Asıl önemli nokta, bu filmlerin her birini genel olarak mümkün olduğunca nasıl iyi yaparız? DC, daha iyi hale getirebileceğimiz bir şey ve şu anda buna odaklanmış durumdayız. Önümüzde harika DC filmlerimiz var. 'Kara Adam', 'Shazam!' ve 'Flash'. Bunların hepsi üzerinde çalışıyoruz. Onları gördük ve harika olduklarını ve onları daha da iyi hale getirebileceğimizi düşünüyoruz. Mike [De Luca] ve Pam [Abdy] bunu yapıyor.”



Investors Call sırasında Zaslav, DC, animasyon grubu ve tüm Warner kütüphanesi ile birlikte, amaçlarının Warner'ı geri getirmek olduğunu söyleyerek WB içeriklerini övdü. Zaslav muhtemelen, dünyanın en büyük stüdyo şirketlerinden biri olan Warner Bros.'un, ürünlerine, özellikle de süper kahramanlarına, Harry Potter serilerine gelince sinemalarda kötü sonuçlar gösterdiği gerçeğine atıfta bulunuyor. Geçtiğimiz yıl sinema filmlerini, aynı gün dijitalde de yayınlayan şirket bu davranışıyla çok eleştirilmişti.

Toplantı sırasında ortaya çıkan diğer bilgi ise HBO Max ve Discovery+'ı tek bir küresel marka haline getirip birleşik bir akış platformu oluşturma konusu oldu. HBO Max'in ayrıca sinema deneyimine odaklanmak için orijinal yapımlara geri döndüğü bildirildi.

Kübra Karasu