sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 15 Eylül 2022

Yönetmen Baz Luhrmann "Elvis" Filminin 4 Saatlik Versiyonu Hakkında Konuştu!

Haziran ayında Elvis'in daha uzun bir versiyonunun olduğunun Baz Luhrmann tarafından açıklamasından bu yana herkes bu dört saatlik versiyonunun tekrar vizyona girebileceğini konuşuyordu. Şimdi ise yeni bir röportajda Luhrmann, filmin bu versiyonunun izleyiciyle buluşma ihtimali üzerine konuştu.

Screen Rant ile yaptığı röportajda Luhrmann, filmin bu anlaşılması zor 4 saatlik versiyonunun yayınlanma olasılığını konuştu. Aynı zamanda bu kurgunun yakın zamanda gelmeyeceğini ve çok daha fazla çalışma gerekeceğini de açıkladı. Yönetmen konula ilgili aşağıdaki açıklamayı yaptı:

Baz Luhrmann May Direct Elvis Presley Movie for Warner Bros.

"O versiyon şimdi ve muhtemelen gelecek yıl da yayınlanmayacak. Ancak gelecekte bunu yapma fikrine zihnimi kapatmıyorum. Bu noktada çok dikkatli olmalıyım çünkü onu söyledim anda bile tüm tweetler 'Dört saatlik versiyonunu istiyoruz! Dört saatlik versiyonunu istiyoruz!' şeklindeydi. Ama uzatılmış bir versiyonu olacağı fikrine kendimi kapatmadığımı tekrar söylemek isterim. Şu anda, sinemalarda ne kadar kaldığı ve ne kadar iyi yapıldığı konusuyla çizgiyi aştı. Hafta sonu HBO Max'te de çok başarılı oldu, bu yüzden diğer konular ana şirketin "Vay canına, gerçekten para harcamaya değer" demesiyle ilgili. Post prodüksiyonda her dakika görsel efektler, derecelendirme, kesme, iyileştirme ve ADR sesi yapmanız gerekir. Öylece bitmiş bir proje değil ve benim sadece bir düğmeye basmam beklenmiyor. Geri dönüp üzerinde çalışmam gerekecek. Uzatılmış bir versiyon yapmam için üzerinde dört veya altı ay daha çalışmam gerekir. Buna kapalı değilim, ama şimdi değil. Ben biraz yorgun taraftayım."

Luhrmann'ın Elvis için yaklaşık 240 dakikalık bir çekim yaptığı ve filmin 2 saat 39 dakikalık süresinin sinemalarda izleyiciyle buluştuğu biliniyor. Kesilmiş sahneler arasında, 1970 yılında Başkan Richard Nixon ve Elvis Presley arasındaki ünlü toplantının da yer aldığı söyleniyor.

Elvis ayrıca 2018'de çıkan Bohemian Rhapsody'nin ardından tüm zamanların en yüksek hasılat yapan ikinci müzikal biyografisi olmayı da başardı ve Luhrmann'ın The Great Gatsby filminin ardından en büyük ikinci filmi oldu.

Kübra Karasu