sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 13 Ocak 2023

Yönetmen Matt Reeves “BatVerse” için DC Yöneticileri James Gunn ve Peter Safran ile Görüşecek

Cloverfield'ın 15. yıl dönümü için Collider'a konuşan Batman yönetmeni Matt Reeves, yakında DC Studios'un yeni eş başkanları James Gunn ve Peter Safran ile bir toplantı yapacağını açıkladı.

DC kaos içerisinde olduğu ve yeni yöneticilerin bazı projeleri ve oyuncuları plandan çıkardığı için Batman evreninin bu konudan nasıl etkileneceği merak ediliyordu. Ancak Reeves, hayranların korkmaması gerektiğini çünkü BatVerse'i yeni DC Universe ile paralel olarak geliştirilmeye devam edeceğini söyledi.

Geçen yıl Reeves, Bruce Wayne'in (Robert Pattinson) duygusal gelişimine odaklanan güzel hazırlanmış bir dedektif hikayesi The Batman ile Gotham City'nin devrim niteliğinde bir versiyonunu sinemalarda izleyiciyle buluşturdu. Film, sinemaların hala pandeminin etkisinde olduğu dönemde gişe rekoru kırdı. 

The Batman'in piyasaya sürülmesinden birkaç ay sonra Warner Bros. Discovery'nin birleşmesi DC Evrenini temelden sarstı. Reeves, içerik kesintilerinin ortasında Warner Bros. Discovery ile BatVerse'ini güvende tutacak çok yıllık bir anlaşma imzaladı. 

Reeves bu hafta Batman'in devamı için çalıştığını onayladı. Yönetmen ayrıca, Colin Farrell'ın oynadığı ve bu yıl yapımına başlanacak olan The Penguin dizisiyle BatVerse'ini genişletmeyi planlıyor. Yine de bu Reeves'in BatVerse üzerinde özgür olduğu anlamına gelmiyor, uzun vadeli planını hazırlamak için yine de Gunn ve Safran ile masaya oturması gerekiyor. Reeves'in konuyla ilgili açıklaması:

"Onlar [Gunn ve Safran] harikaydılar. [...] Aslında önümüzdeki birkaç hafta içinde görüşmemiz gerekiyor çünkü benimle geniş plan hakkında konuşmak istiyorlar ve ardından BatVerse planını duymak istiyorlar. Tüm bunları konuşmak için bir araya geliyoruz. Ne yapacaklarını duymak beni heyecanlandırıyor. BatVerse olayı, James'in ve Peter'ın dediği gibi, bize izin verdikleri gibi, kendi başına bir şey."

Gunn ve Safran'ın DC Studios'un eş başkanları olarak ilk iş emri, her prodüksiyonu tek bir tutarlı hikayede birleştirmekti. Bu yüzden şimdiden Wonder Woman 3'ü rafa kaldırmak ve Henry Cavill'in Superman'ini görevden almak gibi tartışmalı kararlar aldılar. Bu nedenle, Reeves'in BatVerse'ini daha büyük DC Evreninden bağımsız olarak oluşturmaya devam edebileceğini öğrenmek heyecan verici.

Kübra Karasu