sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 02 Kasım 2022

"Your Name" Yeniden Live-Action Çekilecek: Yönetmen Belli Oldu!

Raya and the Last Dragon'a da imza atan Carlos López Estrada, son beş yılın en üretken yönetmenlerinden biri haline geldi ve şimdi aynı adlı klasik 2016 Japon anime filminin Live-Action versiyonu olan Your Name'i yönetmek için anlaştı.

Variety'nin özel haberine göre, yönetmenliğin yanı sıra senaryoyu yazması için de López Estrada da görevlendirildi. Your Name, Japon asıllı Makoto Shinkai'nin yönettiği anime filmine dayanacak. Orijinal film, bir erkek ve bir kız olmak üzere lise çağındaki iki Japon kahramanın aniden kendilerini belirsiz bir nedenden dolayı beden değiştirirken bulmalarını konu alıyor. Film ikiliyi, kendilerini sevdiklerinin hayatını altüst etmekle tehdit eden, yaklaşan bir felaketten kurtarmaya çalışırken, sorunlarına neden olan şeyin ardındaki gizemleri çözmeye çalışırken karşımıza çıkaracak.

Senin Adın - Your Name - Kitaplık Kedisi

Your Name, piyasaya sürüldükten sonra Japonya'da bir anda hit haline geldi, ülke genelinde 230 milyon doların üzerinde hasılat elde etti ve anında bir anime klasiği oldu. Variety, López Estrada'nın yeniden çekeceği filmin orijinaline benzer bir kurguya sahip olmasına rağmen "yeniden hayal edilmiş" bir versiyon olacağını açıkladı. 

Your Name, Amerika dağıtımını da üstlenecek olan Paramount Pictures tarafından yapılıyor. Filmdeki ek yapımcılar arasında Hannah Minghella, Jon Cohen ve Genki Kawamura yer alıyor. 

Orijinal filmdeki prodüksiyon şirketi Japon stüdyo Toho da yeniden yapımda rol alacak, çünkü şirketin Japonca dağıtımını kendileri üstlenecek. Film, başlangıçta senarist Eric Heisserer ile geliştiriliyordu. Heisserer daha sonra projeden çıktı, ancak López Estrada ile birlikte filmin senaryosunu yazmaya devam edip etmeyeceği belli değil.

Kübra Karasu