sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 16 Şubat 2024

16 Şubat 2024 Cuma Günü Vizyona Giren 8 Yeni Film: Zaferin Rengi, Madame Web...

Bugün sinemalarda 8 yeni film gösterime girdi.

1. Zaferin Rengi


Tür: Dram/Tarihi
Dağıtım Şirketi: A90 Pictures

1918-1923 döneminin işgal altındaki İstanbul’unda geçen ve Anadolu'da başlatılan direnişi anlatan bu etkileyici film, General Harington Kupası efsanesini ve Cumhuriyet tarihinin en büyük spor başarılarından birini odak noktasına alıyor. Filmde, Kubilay Aka, Fenerbahçe'nin kurucu üyesi ve efsane kaptanı Galip Bey'i, Gülper Özdemir ise Peyker karakteriyle ekranlara geliyor. Filmde ayrıca Sabri Toprak rolünde Nejat İşler, Topkapılı Cambaz rolünde Timuçin Esen, Mustafa Kemal Paşa rolünde Yiğit Özşener, Vera rolünde Gonca Vuslateri ve Halide Edib Adıvar rolünde Birce Akalay izleyiciyle buluşacak.

2. Madame Web

Tür: Aksiyon/Bilim Kurgu
Dağıtım Şirketi: TME Films

Dakota Johnson başrollü Madame Web, Sony Pictures'ın Marvel karakterlerini merkeze alan ve öncelikle Spider-Man ile bağlantılı karakterlere odaklanan büyüyen film kitaplığının yeni projesi. Film, paramedik olarak çalışırken gelecekte olacakları görmeye başlayan Cassandra Webb'in, ilerleyen dönemde örümcek güçleriyle farklı süper kahramanlara evrilecek üç genç kadını, hayatlarını tehdit eden bir tehlikeden korumaya çalışmasını izleyiciyle buluşturacak.

3. C Takımı

Tür: Komedi
Dağıtım Şirketi: CGV Mars

Lisede 'bunlardan bir şey olmaz' denilerek C sınıfında toplanan bir grup gencin 30 yıl sonraki hallerinin anlatıldığı komedi filmi C Takımı’nın başrollerini Murat Akkoyunlu, Sera Tokdemir ve Toygan Avanoğlu paylaşıyor.

4. Bob Marley: One Love

Tür: Biyografi
Dağıtım Şirketi: UIP Türkiye

Film, efsanevi müzisyen Bob Marley'in etkileyici kariyerine ve reggae sanatçısı olarak hayatındaki önemli dönemeçlerle nasıl başa çıktığına odaklanıyor. 

5. Four Daughters (Dört Kız Kardeş)

Tür: Dram/Belgesel
Dağıtım Şirketi: Başka Sinema

Olfa dört kız annesi Tunuslu bir kadındır. En büyük iki kızı Libya'ya IŞİD için savaşmaya gitmiştir. Geride kalan iki kızın ve Olfa'nın acısını dindirmek için yönetmen Kaouther Ben Hania giden kızların yerine geçecek iki profesyonel oyuncu getirir. Yönetmen, Olfa ve kızlarının bu olayları deneyimleme, anlatma ve hatırlama süreçlerini araştırırken travmalarının da derinlerine iner. Belgesel, kızların kayboluşunu ve radikalleşmesini hem dramatik canlandırmalarla hem de gerçek hayattaki öznelerle yapılan röportajlar aracılığıyla inceliyor. Gerçek özneler ve oyuncular arasındaki bağ giderek güçleniyor ve gerçek-sahte arasındaki çizgi bulanıklaşıyor.  Film, gerçek ve kurguyu harmanlayarak seyirciye benzersiz bir deneyim yaşatıyor.

6. Hatıran Yeter

Tür: Dram/Romantik
Dağıtım Şirketi: CJ ENM

Aytaç Şaşmaz, Belçim Bilgin, Sümeyye Aydoğan, Burak Sevinç başrollü film, iki duyma ve konuşma engelli Baha ve Yeşim'in hayatın farklı engellerine çarpan aşkını izleyiciyle buluşturacak.

7. Kral Şakir: Devler Uyandı

Tür: Animasyon 
Dağıtım Şirketi: CJ ENM

Kral Şakir serisinin yeni filmi, Şakir ve ailesinin ünlü bir teknoloji firmasının sahibine karşı mücadelesini konu ediniyor.

8. Pigment

Tür: Korku
Dağıtım Şirketi: Lion Dağıtım

Film, insan kaçakçılığına bulaştığı Fransa'dan 25 yıl sonra dönen ve tutkusu olan ressamlığa geri dönmek isteyen Ragıp'ın, pençesinde olduğu şizofreninin etkisiyle başından geçenleri konu ediniyor.