sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 21 Şubat 2024

Disney ve Sony'den Dev Anlaşma!

Disney ve Sony, Disney'in tüm fiziksel medya üretimini (DVD ve Blu-ray gibi fiziksel medya satışı) Sony Pictures Home Entertainment'a devretmesi konusunda önemli bir anlaşma imzaladı.

Variety'ye göre Disney, yakında ev eğlencesi medyasının dağıtımını Sony Pictures Entertainment'a yaptıracak. Yeni anlaşma, Sony'nin DVD'leri, Blu-ray'leri ve Disney'e ait diğer fiziksel medyaları üretmesini, dağıtmasını ve pazarlamasını sağlayacak. Disney ise medyasının dijital versiyonlarını yönetmeye devam edecek. Raporda, geçişin Disney'de işten çıkarmalara yol açabileceğine dair spekülasyonlar da yer alıyor.

Bu anlaşma kapsamında Sony, disklerin yazarlığını ve sıkıştırılmasını, çoğaltıcılar ve paketleme tedarikçileri ile çalışmayı ve başlıkların dağıtıcılara ve perakendecilere gitmesini denetleyecek. Bu anlaşma, Disney için birçok nedenden dolayı mantıklı. Bunlardan biri, Sony'nin disklerini üretmede Disney'e göre çok daha verimli ve maliyette etkili olması.

Disney'in fiziksel medya tarafı son zamanlarda içsel/organizasyonel bir karmaşa yaşadı ve şirketin Disney+ işletmesinin gölgesinde neredeyse bir düşünce haline geldi ve organizasyonel olarak Disney'in dijital ve streaming operasyonuna bağlı kaldı. Disney ve Sony arasındaki bu düzenleme, Disney'in fiziksel medya dağıtım modeline geçiş yapma sürecinde olduğunu gösteriyor. Sony, ABD ve Kanada'da perakendeciler ve dağıtıcılar aracılığıyla yeni Disney yayınlarını ve katalog başlıklarını fiziksel medyada (4K Ultra HD, Blu-ray, DVD vb.) pazarlayacak, satacak ve dağıtacak.

Kübra Karasu