sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 29 Aralık 2023

Gary Oldman "Harry Potter" Serisindeki Performansının "Vasat" Olduğunu Söyledi!

Ünlü aktör Gary Oldman, Harry Potter serisindeki Sirius Black rolü başta olmak üzere, geçmiş performanslarını neden bu kadar sert bir şekilde eleştirdiğini açıkladı.

Gary Oldman, "Happy Sad Confused" podcast'inin son bölümünde sunucu Josh Horowitz'e Harry Potter serisinde canlandırdığı karakter hakkında, "O filmde performansımı vasat buluyorum." dedi. Oldman ayrıca J.K. Rowling'in kitaplarını okusaydı Sirius Black karakterini daha iyi bir şekilde canlandırabileceğini öne sürdü: "Belki de Alan (Profesör Snape’i canlandıran Alan Rickman) gibi kitapları okusaydım, eğer geleceği bilseydim, sanırım rolü farklı oynardım."

Oldman, Harry Potter filmlerindeki rolünün eleştirdiği tek performansı olmadığını da açıkladı: "Bir şeyi izleyip 'Tanrım, ben müthişim' demek, üzücü bir gün olurdu. Çünkü her zaman bir sonrakini daha iyi yapmak istersiniz." Ünlü aktör, "Bu çok öznel bir şey. İzlediğiniz şey kişisel bir şey ve diğer insanlar göremiyor... Birisi 'O filmde seni çok sevdim' dediğinde, 'Ben o filmde berbatım, neyden bahsediyorlar?' diye düşünmüyorum. Onlar başka bir şey görüyorlar." diyerek düşüncelerini de paylaştı.

Aktör, Sirius Black olarak ilk çıkışını 2004 yılında "Harry Potter ve Azkaban Tutsağı"nda yaptı. Karakteri 2007'deki "Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı"nda ölene kadar iki filmde daha rol aldı. Horowitz ile yaptığı röportajda Oldman, karakterinin erken ölümüne de değindi. "Hala bundan dolayı üzgünüm." diyen Oldman, "Hepimiz [oyuncu kadrosu] bahis yapıyorduk, Hagrid mi, diye. Ben ise, hayır, belki Ron, diyordum. Sonra senaryoyu açıyorsunuz ve 'Benmişim. Ben gidiyorum.' diyorsunuz." ifadelerini kullandı. Oldman, "Tanrıya Harry Potter için şükrediyorum. Şöyle söyleyebilirim ki, iki film - Batman ve Harry Potter - gerçekten beni kurtardı. Çünkü en az iş yaparak en çok parayı kazanabildim ve çocuklarla evde vakit geçirebildim." diyerek sözlerini tamamladı.

Kübra Karasu