sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 25 Aralık 2023

"Hızlı ve Öfkeli" Yıldızı Vin Diesel Eski Asistanı Tarafından Cinsel Taciz İddiasıyla Dava Edildi!

Ünlü aktör Vin Diesel, eski asistanı tarafından cinsel taciz iddiasıyla mahkemeye verildi.

Hızlı ve Öfkeli serisiyle hafızalara kazınan Vin Diesel'in eski asistanı Asta Jonasson, 2010 yılında Georgia'daki bir otelde serinin beşinci filminin çekimleri sırasında ünlü aktör tarafından tacize uğradığını iddia etti. Los Angeles Superior Mahkemesi'nde perşembe günü açılan davada, Jonasson, Jonasson şikayetinde, Hızlı ve Öfkeli serisinin yıldızı tarafından duvara sıkıştırıldığını, taciz edildiğini ve Diesel'in kendisi önünde mastürbasyon yaptığını ifade etti. Şikayeti ayrıca Diesel'in One Race Films şirketini de içeriyor çünkü Jonasson şirketin olayı örtbas etmek için kendisini işten çıkardığını da açıkladı.



Vin Diesel'in avukatı Bryan Freedman ise müvekkilinin bu iddiaları tamamen reddettiğini belirtti. Açıklamada, "Bu, müvekkilimizin 13 yılı aşkın süredir ilk kez duyduğu, sadece 9 gün çalışan bir kişiden gelen iddiadır. Bu abartılı iddiaları tamamen çürütecek açık kanıtlar bulunmaktadır." ifadesi yer aldı. Jonasson, Diesel ile ilgili herhangi bir şeyi tartışmasını engelleyen bir gizlilik anlaşması imzalamıştı. Ancak, belirli durumlarda bu tür sözleşmelerin uygulanmasını yasaklayan yasa ve 2026'ya kadar cinsel taciz iddiaları için zamanaşımı süresini yeniden canlandıran bir California yasası sayesinde davayı açabildi.

Dava, Diesel'in Jonasson'a cinsel saldırıda bulunması, cinsiyete dayalı ayrımcılık, düşmanca çalışma ortamı ve misilleme gibi suçlamaları içeriyor. Jonasson, "aşağılanma, duygusal stres ve zihinsel ve fiziksel acı" için belirtilmemiş tazminat talep ediyor. Olay ile ilgili yeni gelişmeler için Sinemaport.com'u takipte kalın.

Kübra Karasu