sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 04 Aralık 2023

"Üç Maymun" Çalıntı mı? Nuri Bilge Ceylan'dan Zeki Demirkubuz Açıklaması!

Kuru Otlar Üstüne filminin yönetmeni Cannes ödüllü Nuri Bilge Ceylan, Üç Maymun filminin çalıntı olduğuyla ilgili iddialar ve Zeki Demirkubuz hakkında ilk kez konuştu.

Son olarak Cannes Film Festivali'nde Merve Dizdar'a "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazandıran Kuru Otlar Üstüne filmiyle bu yıl sık sık gündeme gelen ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan, yönetmen Zeki Demirkubuz ile arasında uzun yıllardır devam eden Üç Maymun filmi tartışmasıyla ilgili ilk kez konuştu. 

"Aşağılanan ben oldum belki burada ama aşağılık olan kesinlikle ben değilim..."



Bir dönem çok yakın arkadaş olan Türk Sineması'nın iki önemli yönetmeni Nuri Bilge Ceylan ile Zeki Demirkubuz'un uzun yıllardır görüşmemesinin nedeni olarak Ceylan'ın Cannes'da "En İyi Yönetmen" ödülünü kazandığı Üç Maymun filmini Zeki Demirkubuz'un senaryosundan çalmış olması gösteriliyor. 2008 yapımı filmin ardından araları açılan ve bugüne kadar bu konuda hiç açıklama yapmayan ikiliden Ceylan sessizliğini bozdu. Zeki Demirkubuz'un gerçeği bildiğini belirten yönetmen: "Öyle bir şey yok ama nedense öyle bir şey varmış gibi bir izlenim yaratmayı tercih ediyor. Bence çok ayıp ediyor. Bunca yıl arkadaşlık ettik, birbirimize ne yardımlar ettik sonuçta... Yıllar sonra yaptığı bir söyleşide 'Üç Maymun' filmini seyretmediğini de söylemiş üstelik. İnsan izlemediğini iddia ettiği bir film için nasıl böyle şeyler ima eder? Bilmiyorum. Evet, aşağılanan ben oldum belki burada ama aşağılık olan kesinlikle ben değilim" ifadelerini kullandı.