sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 22 Şubat 2024

Warner Bros. Büyük Harcamalara Başladı: Yeni Tom Cruise Anlaşması Yapıldı, "Joker 2"nin Bütçesi 200 Milyon Dolara Ulaştı!

Warner Bros.'un üst yöneticileri Michael De Luca ve Pam Abdy, stüdyonun yeni yıldızı Tom Cruise ile bir araya gelmek için Londra'ya uçtu. Üçlü, stüdyo ile Cruise arasında özel olmayan stratejik ortaklığı başlatacak bir film belirlemek için buluştu. Kaynaklara göre bu film, "Edge of Tomorrow"un devam filmi ve dağıtımcısı henüz belirlenmemiş Quentin Tarantino'nun "The Movie Critic" filmi olabilir. 61 yaşındaki Cruise, 2022'nin "Top Gun: Maverick" filmiyle dünya çapında 1,5 milyar dolar hasılat yaparak gişe kralı olmayı sürdürüyor. Ancak Cruise, aksiyon yıldızlığından daha fazlasını istiyor ve yeni ödüllü işlere imza atmayı amaçlıyor. Çünkü 1999 dramı "Magnolia"da yer aldığından beri hiç Oscar adaylığı kazanamadı. Tarantino, Cruise için hem gişe hem ödül sezonu cazibesini birleştiren nadir bir isim olabilir. Ancak bu projeyi almak Warner Bros.'a pahalıya patlayacak ve şirket için en büyük potansiyel engel Sony olabilir. Kaynaklar, Sony Pictures başkanı ve CEO'su Tom Rothman'ın, Tarantino'nun "Once Upon a Time ... in Hollywood" filmini dağıttığı için avantajlı olduğunu söylüyor.

Warner Bros. Discovery için Son Yaklaşıyor...



Stüdyoyu 2022 Temmuz'unda devraldıklarından beri, De Luca ve Abdy pahalı anlaşmalar yaptı. Warner Bros. Discovery CEO'su David Zaslav'ın "büyük yetenekleri elde etmek için ne gerekiyorsa harcama" talimatı verdiği söyleniyor. Warner Bros.'un şu anki stratejisi, şirketin diğer kişilerin parasıyla "alışveriş yapması" olarak tanımlanıyor. Quentin veya Cruise gibi isimleri parlak birer obje olarak kullanarak, Zaslav'ın şirketi sattığı zaman ekstra değer katmayı amaçlıyorlar. Çünkü 2022'de WarnerMedia ve Discovery'nin birleşmesi sonucu oluşan iki yıllık anlaşmanın süresi doluyor. 

Joker 2'nin Bütçesi 3 Kat Arttı



Bu arada, Todd Phillips imzalı "Joker" devam filminin bütçesinin yaklaşık 200 milyon dolara çıktığı da biliniyor. Bu da ilk filmin 60 milyon dolarlık maliyetinden önemli bir artış yaşandığını gösteriyor. Kaynaklar, Joaquin Phoenix'in rolünü tekrarlamak için 20 milyon dolar, Lady Gaga'nın ise Harley Quinn rolü için yaklaşık 12 milyon dolar alacağını söylüyor. 

Joker: Folie à Deux, 4 Ekim'de sinemalarda vizyona girecek.

Kübra Karasu