sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 06 Şubat 2024

Yönetmen James Cameron'ın "Avatar 6" ve "Avatar 7" için Fikirleri Hazır!

Milyar dolarlık "Avatar" serisinin yaratıcısı James Cameron, henüz "Avatar 5"i 2031 yılına kadar göremeyeceğimiz bir süreçte olsa da daha uzak bir gelecek için planlar yapmaya başlamış.

51. Saturn Ödülleri sırasında People dergisine konuşan yönetmen ve yapımcı James Cameron, "Avatar 6" ve "Avatar 7" için fikirlerin zihninde dolaştığını açıkladı. Cameron, bir evren yaratırken yeni hikayeler düşünmemenin imkansız olduğunu belirtti.

"Terminator 2" ve "Titanic" filmlerinin de yönetmeni, şu anda 2025'te gösterime girmesi planlanan "Avatar 3"ün post prodüksiyon çalışmaları üzerinde yoğunlaşmış durumda. Altıncı ve yedinci film için de hikayelere sahip olduğunu ifade eden 69 yaşındaki yönetmen ancak bu projeler üzerinde çalışacak olanın kendisi olmayabileceğini kabul etti:

"Film beşe kadar tamamen yazıldı, altı ve yedi için fikirlerim var, ancak o noktada muhtemelen bayrağı devredeceğim. Yani, ölümlülük bizi yakalıyor. Ama yaptığımız şeyden keyif alıyoruz, bunu seviyoruz. Harika insanlarla çalışma şansımız var."

Cameron, insanların derinden bağ kurduğu bir şeyi bırakmanın bir anlamı olmadığını, bu yüzden "Avatar" üzerinde çalışmaya devam edeceğini açıkladı. Yönetmenin bu tespiti çok doğru çünkü ilk film olan "Avatar", şuanda dünya çapında tüm zamanların en çok izlenen sinema filmi. Uzun bir aradan sonra vizyona giren "Avatar: Suyun Yolu" da aynı başarıyı yakalayarak tüm zamanların en çok hasılat elde eden üçüncü filmi olmayı başardı. 

"Avatar" serisi, yakın zamanda büyük bir vizyon tarihi değişikliği yaşadı. Sonraki üç devam filmi orijinalde 2024, 2026 ve 2028'de gösterime girecekti, ancak Disney bunları ertelemeye karar verdi. "Avatar 3" şimdi 19 Aralık 2025'te gösterime girecek. "Avatar 4", 21 Aralık 2029'da ve "Avatar 5" 19 Aralık 2031'de vizyona girecek.

Kübra Karasu