sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 07 Mart 2024

Zeki Demirkubuz Açıkladı: "Bana Göre Bugüne Kadar Yapılmış En İyi Film..."

Usta yönetmen Zeki Demirkubuz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarla en sevdiği filmi ve oyunculuk performansını açıkladı. 

Entelektüel dayatmalardan ve sanatsal komplekslerden sıyrılarak meseleleri basitleştirmenin önemine vurgu yapan Demirkubuz, bu sürecin insanın neyi sevdiğini ve neye inandığını daha iyi anlamasına yardımcı olduğunu belirtti. Kendisinin de bu süreçten geçtiğini ve "bugüne kadar yapılmış en iyi film ile en etkileyici oyunculuğa" karar verdiğini duyurdu.

Demirkubuz'un beğenisini kazanan eser ve oyunculuk, Kenneth Lonergan'ın yazıp yönettiği ve Casey Affleck'in başrolünü üstlendiği "Manchester by the Sea" oldu. Demirkubuz, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Acının destanı yazılır, kederin yüzü çizilir mi… Bu adamlar yapmış. Biri yazmış, biri çizmiş." ifadeleriyle filmin ve Affleck'in performansının kendisinde derin izler bıraktığını dile getirdi.

"Manchester by the Sea", Casey Affleck'in canlandırdığı Lee Chandler'ın kişisel trajediler ve ailevi sorumluluklarla başa çıkma hikayesini anlatıyor. Affleck, etkileyici performansıyla 2017 yılında En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ının sahibi olmuştu. Film, aynı zamanda senaryosu, yönetmenliği ve diğer oyunculuk performanslarıyla da geniş çapta takdir toplamıştı.

Fragman

Kübra Karasu