sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 27 Aralık 2023

Zeki Demirkubuz ve Nuri Bilge Ceylan Arasındaki Gerginlik Büyüyor: İki Taraftan da Sert Açıklamalar!

Ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz, Habertürk TV'de Haluk Mertbey'in sunduğu 'Meseleler' programına katılarak, meslektaşı Nuri Bilge Ceylan ile yaşadığı gerilimi hakkında sessizliğini bozdu.

Zeki Demirkubuz, 2006 yılında 'Kader' filmiyle Antalya Film Festivali'nde 'En İyi Film' ödülünü kazandığı gece yaşananları detaylarıyla anlattı. Demirkubuz, Ceylan'ın o gece ödül töreninde baygınlık geçirdiğini ve sonrasında kendisiyle konuşmadığını belirtti: "Törenden sonra ‘iyi misin’ demek için aradım. Konuşmak istemedi ve o günden itibaren konuşmadı...İki gün sonra Mis Sokak'ta yüz yüze geldik, 'İyi misin' dedim. Yüzünü çevirdi. Bir tane tokat atmak istedim."

"Sen Cannes Film Festivali'nin muhtarı mısın?"

Hiçbir zaman söylendiği gibi çok yakın arkadaş olmadıklarını da söyleyen ünlü yönetmen "Aç kalsam ekmek parası isteyeceğim biri değildi. Ama işte Semih Kaplanoğlu gibi ya da başka arkadaşlar gibi görüştüğüm bir arkadaştı. Ama ben midem bulanınca uzaklaştım ama ilişkimiz kopmadı." ifadesini kullandı. İkili arasında geçmişteki samimiyetin zamanla azaldığını ifade eden Demirkubuz konuyla ilgili ayrıca, "Çok yakınındaki bir akrabasına sordum. Cannes Film Festivali aleyhinde konuştuğum için benimle konuşmadığını söyledi. Cannes Film Festivali'nin muhtarı mısın, nesin sen? Sana ne" ifadelerini de kullandı. 

Zeki Demirkubuz sözlerini artık bu konuda konuşmak istemediği eğer tartışma devam ederse Youtube kanalı açarak oradan cevaplayacağını söyleyerek noktalamıştı. Nuri Bilge Ceylan, Demirkubuz'un açıklamalarına X hesabından yanıt verdi. Ceylan, Demirkubuz'un üslubuna tepki göstererek, kendisine bir YouTube kanalı açması tavsiyesinde bulundu. 2020 yılından beri X'de sessizliğini koruyan Ceylan, bu açıklamayla uzun bir aradan sonra ilk kez paylaşımda bulundu.
 


İki usta yönetmenin arasındaki bu gerginlik, sinema dünyasında büyük yankı uyandırdı. Her iki tarafın da birbirlerine karşı sert ifadeler kullanması, kamuoyunda da geniş yankı buldu.

Program

Kübra Karasu