sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 08 Mayıs 2023

Amerika'da Yazarların Grevi Devam Ediyor: Marvel "Blade" Filminin Çalışmalarını Durdurdu

Amerika Yazarlar Birliği'nin daha adil çalışma koşulları ve daha iyi ücret gibi birçok konuda büyük çaplı bir greve gitmesi Marvel Studios'un Blade filminin yapım sürecini de durdurdu.

Blade filminin hazırlıkları daha önce de uygun bir yönetmen arayışı nedeniyle durdurulmuştu. Bu durum Yann Demange'in devreye girmesiyle sona erdi. Kısa bir süre önce de True Detective yaratıcısı Nic Pizzolatto ile senaryo üzerinde çalışması için anlaşıldı.



Amerika Yazarlar Birliği, AMPTP ile müzakerelerin başarısız olmasının ardından geçen hafta grev çağrısı yaptı. Şuanda ise yazarlar, yapay zeka tehlikesinden kötü çalışma şartlarına kadar birçok konuda haklarını alabilmek için ülke çapında iş bıraktı. Bir WGA üyesi olan Pizzolatto da bu greve dahil oldu ve filmin ön prodüksiyon çalışmaları bir kez daha durduruldu. 

Marvel filmleri, yeniden çekimlerde olduğu gibi senaryoları gerektiğinde ayarlamaya devam etmek için sette bir yazar tutmasıyla ünlüdür. Bu nedenle şuan stüdyonun grev devam ederken elinden geleni yapması ve ardından Marvel standartlarına göre üretim sürecine devam etmesi bekleniyor.

Blade'in vizyon tarihi 6 Eylül 2024 olarak belirlendi.

Kübra Karasu