sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Röportaj 30 Ağustos 2023

Hakan Yaman: "Oyunculuk Başka Modellik Başka Bir Segment Benim İçin..."

Başarılı genç model Hakan Yaman, 'oyunculukta da iddialıyım' diyor. Sinemaport'tan Alper Ergez'in sorularını yanıtlayan Yaman, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Merhaba Hakan Bey, Sinemaport'a hoş geldiniz. Öncelikle nasılsınız, bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Hakan Yaman kimdir?

Çok iyiyim. Öncelikle herkese merhaba, Hakan yaman ben. İzmir'de doğdum büyüdüm, küçük yaşlarda bir amatör lig takımında kaleci ve sağ açık olarak oynadım. Okul hayatım ise biraz çalkantılıydı baya haylaz biriydim, derslerle ortalama ilgilenirdim. Çocukluğum biraz aslında ailemin desteğiyle güzel geçti desem de 2008 ve 2012 yılları arasında 2 kez bacak ameliyatı geçirdim. Doktorlar "bu bacakla sporu bırakmanı öneririm" dediğinde ben "bırakamam" demiştim. Sonra 8-9 yıl futbol oynamaya devam ettim ardından kulübümle anlaşmazlıklar ve lisans problemi olunca tabi bıraktım. 2019 yıllarında askerlik görevimi yerine getirdim. Okulumu bıraktım ve şuan doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum. Çünkü araya pandemi girmesi ve staj yeri bulamadığım için zorlanmıştım.
 
Kırık Hayatlar, Tetikçinin Oğlu, Gönül Dağı dizilerinde bölüm oyuncusu olarak yer aldığınızı biliyoruz. Peki oyunculuk sizin için nasıl başladı. Nasıl karar verdiniz?

Aslında çocukluğumda aklımda oyunculuk yoktu pek hep subay olayım, polis olayım vardı. Sonrasında ama oyunculuk yeteneğim olduğunu annem keşfetti. Ezber yeteneğimi ve devamlı ezbere şarkı söylediğimi görüp "oğlum seni bir ajansa götürelim" demişti ancak o zaman 4-5 yaşındaydım ve ailem çalışıyordu. Sonrasında tabi o zaman hangi ajans var güvenilir mi diye de araştırmışlar lakin bulamamışlar. Takdir edersiniz ki İzmir'de bir Erberk ajans var o zaman başka da bilgimiz yok. Sonrasında yaşım 17-18 olunca kendim kovalamaya başladım tabiki. Sonra eğitim almaya ve kendimi sınamaya karar verdim.


 
Oyunculuk eğitimlerinizden biraz bahseder misiniz?

2017'de İzmir/Karşıyaka Belediye Tiyatrosu ile tanıştım. Hem kendimi ispat etmek hem de temel teknikler nelerdir, oyunculuk nedir diye düşündüm ve ilk tiyatro eğitimimi kıymetli hocam oyuncu ve tiyatrocu Zekeriya Hocalar'dan aldım. 2 oyunda boy gösterdim. İlk rolüm Aptal Kadınlar oyununda Bayram karakteriydi. İkinci oyunum Sulukule'de Metin karakteriydi ve başrollerden biriydi. O kadar heyecanlıydım ki baya bir de kalabalık vardı. Dizi izlemeye gelenler size gülüyor, karakterinize gülüyor ve siz olumlu dönüşler alıyorsunuz. Sonrasında kamera önü oyunculuk eğitimi aldım. Mehmet Gülerbaşlı hocamızdan bazı kamera önü teknikleri ses, diksiyon, metin okuma, karakter tanıtım eğitimleri aldım ve bunun beni daha ileri götüreceğini farkettim. Aslında bugüne kadar oyunculuk üzerine birçok workshop eğitimlerine katıldım. Çok sevdiğim hocam abim Volkan Severcan'dan da teknik eğitimler aldım.
 
Bu arada bugüne kadar bir çok tiyatroda da rol aldığınızı biliyoruz. Şimdilerde var mı yeni oyunlar neler soylemek istersiniz?


Şuan tiyatro yok aslında ara verdim. Ama teklif gelmesi durumunda tabi ki seve seve gitmek o havayı tekrar solumak isterim açıkçası çünkü kamera önü farklı bir segment, tiyatro ayrı bir segment benim için modellik de öyle mesela.
 
Bu arada 2021 yılında düzenlenen Fame Model of Turkey ve 2023 tarihinde düzenlenen Top Model Of Turkey yarışmalarına katıldığınızı biliyoruz. Peki nasıl başladı modellik, ardından çeşitli firmaların katolog çekimlerinde de yer aldınız. Modellik sürecinizden biraz bahsede bilirmisiniz?

Ben aslında modellik hayatıma 2020’de Miss Mr Model of Turkey yarışmasında başladım ve o zamanlar biraz toyduk ama bir sene sonrasında sırasıyla Best Model of Turkey 2021 yarı finalist oldum, Fame Model 2021 finalistlerinden biri oldum ve bu beni daha da tetikledi ve gururlandırdı açıkçası. Sonrasında zaten Top Model of Turkey 2023 finalistlerinden biri oldum ve bu durum benim baya bir önümü açtı hem yürüyüş eğitimi, duruş ve poz eğitimleri alarak kendimi geliştirmeye devam ettim. Şimdilerde Model of Models 2023 finalisti oldum iyi bir prestij katacağına inanıyorum.


 
Modellik ve oyunculuğu beraber mi yürütmeyi düşünüyorsunuz?


Tabiki de ama hep bir algı var yarışmalarda da bazı gençler sırf oyunculuk için bu basamağı kullanıyorlar. Onu sakın öyle düşünmeyin. Bazı model ve oyuncular modellik yaparak kendine prestij katarak oyunculuğa geçtiler ama eğitimini alarak görerek ve işiterek kendini geliştirerek geldiler. Bende zaten yıllardır bu sektörde olan biri olarak söylüyorum tekrardan oyunculuk başka bir segment modellik başka bir segment benim için.
 
Gelecekte hayalini kurduğunuz ve oynamak istediğiniz bir rol var mı?

Aslında hayalim iyi oyuncularla kıymetli oyuncularla oynayabilmek, çünkü bu sana daha çok prestij katıyor ve kendini daha çok geliştirip daha farklı yerlere getiriyor. Ama söyleyeyim Arka Sokaklar dizisinde ekipten birisi olmak isterdim çünkü çocukluğumun dizisi ve severek takip ediyorum hala.
 
Sizi biraz da sosyal açıdan tanıyalım. Oyunculuk dışında boş zamanlarınızda neler yaparsınız başka bir ilgi alanınız, merakınız var mı?

Var aslında yeni yerler keşfetmeye, kitap okumaya, film izlemeye bayılırım. Spor yapıyorum, fitness ile uğraşıyorum. Ailemle zaman geçiririm, akşam ve sabah yürüyüşü de yaparım bol bol.
 
Son olarak sizi sevenlere ve Sinemaport okuyucularına neler söylemek istersiniz?


Oyunculuk yapmak isteyenlere sözüm var benim aslında. Hayaliniz var, yetenekli olduğunuzu düşünüyorsanız ve sektöre girmek oyunculuğu meslek olarak yapmak istiyorsanız, lütfen önce tiyatro eğitimi almanızı öneririm. Orda kendinizi gösteriyorsunuz, orda başka biri oluyorsunuz, karaktere bürünüyorsunuz. O yüzden filmlerdeki, tiyatrolardaki, dışarıdaki insanları gözlemleyin ki onlarda size hem gözlem yeteneği katsın hem de sinirli birini oynayacaksınız mesela o karakteri aklınıza getirin. Bu arada çok konuştum kusura bakmayın ama içimi döktüm, fikirlerimi sundum.

Röportaj: Alper Ergez