sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Kısa Film Haberleri 01 Eylül 2023

Perde Sanat Ekibinden Üçüncü Kısa Film: Gürsel Ateş İmzalı "Yatır"ın Çekimleri Tamamlandı!

Türkiye'nin ödüllü tiyatro ve sinema grubu Perde Sanat Tiyatrosu, sinema dünyasındaki başarısını üçüncü kısa filmi Yatır ile taçlandırıyor. Dinçer Batırbek'in kaleme aldığı Yatır, Haziran ayında düzenlenen Perde Sanat Kısa Film Senaryo Yarışması'nda birinci seçilen senaryo olarak belirlenmişti.

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde gerçekleştirilen çekimler, iki günlük yoğun bir çalışma ile hayata geçirildi. Kısaft ile Perde Sanat ekibi güçlerini bileştirdi ve hem kamera arkasında görev alan yetenekler hem de oyuncu kadrosunda yer aldı. Film ekibinde toplam 30 kişi görev aldı.

Filmin yönetmen koltuğunda daha önce Nereye adlı kısa film ile çarpıcı bir işe imza atan ve uluslararası festivallerden ödüller kazanan usta yönetmen Gürsel Ateş oturuyor. Kısaft'n kurucusu Cihan Abdal yönetmen yardımcılığı görevini üstlenirken, görüntü yönetmenliğini ise Hasan Küçükyazıcı üstlendi.

Oyuncu İbrahim Sevinç'in başrolünde yer aldığı filmin kadrosunda ayrıca Caner Karadağ, Volkan Özbay, Emre Ayalp, Demirel Işık, Merve Parlak, Esra Süt, Hatice Yiğit, Yusuf Burak Sevinç, Umut Görkem Demir, Özcan Özdemir, Ayşe Ünlü, Duru Melek Özbay ve Şabu Karadağ gibi isimler yer aldı.

Çekimlerinin tamamlanması, post prodüksiyon sürecinin başlangıcını işaret ediyor. Yatır, Perde Sanat Tiyatrosu ekibinin tiyatronun yanı sıra sinema alanındaki yaratıcılığını ve yeteneklerini de bir kez daha kanıtlama fırsatı sunacak. Film, hem ulusal hem de uluslararası festivallerde izleyici karşısına çıkacak.

Konusu:

Muharrem Efendi, Hakiki Baba Türbesi’nin türbedarlığını yapmaktadır. Bir gün türbeye gelen bir denetçi, türbenin sahte olduğuna dair ihbar aldıklarını ve ertesi sabah mezarı yeraltı radarı ile tarayacaklarını bildirince, Muharrem'in dünyası başına yıkılır. Her şeyi düzeltmek için artık çok az zamanı vardır.