sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Gişe 18 Nisan 2022

"The Batman" Küresel Gişede 750 Milyon Doları Aştı!

En yeni çizgi roman filmlerinden The Batman, gişede rekor kırmaya devam ediyor.

DC Comics imzalı The Batman, Mart ayının başlarındaki ilk çıkışından bu yana sinemalarda ilgi görmeye devam ediyor. Şimdi Matt Reeves'in yönettiği film başka bir dönüm noktasını daha geçti. Deadline'ın haberine göre The Batman küresel gişede 750 milyon dolar barajını da aştı.

The Batman, uluslararası alanda 386.1 milyon dolar ve ABD'de 365 milyon dolar ile toplam 751.1 milyon dolar hasılat elde etmeyi başardı. 



The Batman gişesinin detaylarına inmemiz gerekirse; İngiltere'de 53,2 milyon dolar, Meksika'da 30,7 milyon dolar, Avustralya'da 27 milyon dolar, Fransa'da 25,9 milyon dolar, Brezilya'da 22,6 milyon dolar ve Çin'de 22,5 milyon dolar hasılat elde etti. Film Türkiye'de ise Bergen'in gölgesinde kalarak 6 haftada yaklaşık 35 milyon tl'yi aştı. 

Film aynı zamanda WB'nin pandemi döneminin en iyi uluslararası yapımı ve Ekim 2019'da vizyona giren Joker'den bu yana yurtdışındaki en başarılı filmi. Robert Pattinson, Paul Dano, Zoë Kravitz, Jeffery Wright, Colin Farrell ve John Turturro'lu The Batman şuanda sinemalarda! 

Kübra Karasu