sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 21 Kasım 2023

3. Sultanbeyli Kısa Film Yarışması'ndan Mustafa Akkad Paneli!

3. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması, vefatının 18. yıl dönümünde usta yönetmen Mustafa Akkad’ı anacak. Yarışma kapsamında düzenlenecek “Halep'ten Hollywood'a: Mustafa Akkad” panelinde usta yönetmenin yaşamı ve sineması konuşulacak.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün destekleri ile Sultanbeyli Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek 3. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Program kapsamında 24 Kasım Cuma AKM Yeşilçam Sineması’nda Halep'ten Hollywood'a: Mustafa Akkad paneliyle vefatının 18. yıldönümünde dünya sinemasında büyük ses getiren yönetmen Mustafa Akkad yâd edilecek.

Her yıl kültür ve sanatın önemli isimlerinden birinin anıldığı Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması, bu yıl usta yönetmen Mustafa Akkad adına düzenleniyor. Usta yönetmen onuruna hazırlanan yarışma dışı kısa film seçkisi seyirciyle buluşuyor. Aramızdan ayrılışının 18. yıldönümü sebebiyle yapmış olduğu “Çağrı” ve “Ömer Muhtar” filmleriyle dünya çapında üne kavuşan Akkad’ın hatırasını yaşatmak amacıyla düzenlenen “Halep'ten Hollywood'a: Mustafa Akkad” başlıklı panelde sinema yazarı Tuba Özden Deniz, yapımcı Cemil Yavuz ve gazeteci Turan Kışlakçı yönetmeni farklı yönleriyle ele alacak.

Mustafa Akkad Anısına “Özel Seçki”

Sinemanın mihenk taşlarından Akkad’a özel hazırlanan seçkide Derya Uygurlar’ın Yavru Karınca, Mehmed Akif Yıldız’ın Simbiyoz, Semih Sağman’ın Hayatımın En Güzel Günü, Selen Örcan’ın Herkesin Yapabileceği Bir Şey, Muhammed Ozan Talay ve Mehmet Fatih Destegüloğlu’nun Defineciler filmleri yer alıyor.

Ulusal ve uluslararası kategoride yılın en dikkat çeken kısa filmlerinin film ekiplerinin katılımıyla seyirciyle bir araya geleceği etkinlikte film gösterimleri Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi ve AKM Yeşilçam Sineması’nda ücretsiz olarak gerçekleşecek. Ödül töreni ise 26 Kasım Pazar günü İstanbul Atlas 1948 Sineması’nda yapılacak.