sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 25 Ocak 2024

Ahmet Kural Başrollü "Efsane" Filminin Renkli Karakterleriyle Tanışın!

Senaryo ve yönetmenlik koltuğunda Selçuk Aydemir'in oturduğu Efsane filminden yayınlanan afişlerle filmin birbirinden renkli karakterleriyle tanışın.
 
İşler Güçler, Kardeş Payı, Çalgı Çengi, Düğün Dernek ve Ailecek Şaşkınız gibi projelerde birlikte çalışan yönetmen Selçuk Aydemir ve Ahmet Kural'ı yeniden bir araya getiren Efsane filmi, 7 bin yıllık yoğurdun sırrını eğlenceli bir dille anlatacak. Kural filmde, gizli yoğurt tarifini aile mensubu birine devretmesi gereken dedelerinden tarifi almaya hak kazanmak için mücadele eden ikiz kardeşler Sadık ve Özgür'e hayat verdi.

Merakla beklenen yıldız oyuncu kadrolu yeni komedi filminde Cengiz Bozkurt "Faruk", Serdar Gökhan "Dede", Şinasi Yurtsever "Şevket", Ayhan Taş "Tamirci", Sadi Celil Cengiz "Hamamcı", Elif Ongan Tekçe "Öznur", Cemile Canyurt "Aynur", Rojhat Özsoy "Umut" ve Tuana Tezsay "Sevim" karakteriyle izleyiciyle buluşacak.

Aytaç Medya'nın yapımcılığını CJ ENM'nin dağıtımını üstlendiği Efsane filmi, 2 Şubat 2024'te sinemada vizyona girecek.

Filmin Konusu: Çorum’da yaşayan Sadık ve ailesi binlerce yıllık aile geleneği olarak yoğurtçuluk yapmakta, yoğurtlarının lezzeti ve şifasıyla bilinmektedirler. Bu efsane yoğurdun sırrı ise ailenin en büyüğü olan Dede tarafından saklanmakta ve yoğurtları o yapmaktadır. Ancak bir yaz günü dedenin evinin çatısına kar yağması her şeyi değiştirecektir… Efsaneye göre sırra sahip olanın çatısına yaz günü kar yağarsa o sır başkasına aktarılmalı, aileden başka birine el verilmelidir. Eğer verilmezse, ailenin başına büyük felaketler gelecek ve helak olacaklardır. Bir an önce el verilmesi için Yoğurtçuoğlu ailesinin tüm fertleri bir araya gelmelidir. Buna Sadık’ın İstanbul’da yaşayan ve ailesiyle görüşmeyen ikiz kardeşi Özgür’de dahildir. İkiz kardeşler Sadık ve Özgür binlerce yıldır nesilden nesile aktarılan efsane yoğurdun sırrını Dede’lerinden alabilmek için amansız bir mücadeleye girişeceklerdir.

Karakter Posterleri











Kübra Karasu