sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 13 Şubat 2024

Amy Winehouse Biyografisi "Back to Black"in İlk Türkçe Alt Yazılı Fragmanı Yayınlandı!

Yaklaşan Amy Winehouse biyografisi Back to Black'in ilk Türkçe alt yazılı fragmanı izleyiciyle buluştu.

İngiliz aktris Marisa Abela (Industry), yönetmen Sam Taylor-Johnson'ın (Grinin Elli Tonu) uzun metrajlı filminde Amy Winehouse olarak izleyicilerle buluşuyor. Back to Black'in yapımcılığını Monumental Pictures ve StudioCanal üstleniyor. Filmin senaryosunu Nowhere Boy'da Taylor-Johnson'la birlikte çalışan Matt Greenhalgh yazdı. Proje, Amy Winehouse Estate'in yanı sıra Universal Music Group ve Sony Music Publishing'in desteğiyle yapıldı ve Winehouse'un hit kataloğuna tam erişim sağladı.

Merakla beklenen yeni biyografi, Amy Winehouse'un Londra'da yaşadığı ilk yıllarına, kariyerindeki yükselişe ve çığır açan stüdyo albümü Back to Black'in kaydına odaklanıyor. Fragmanda Winehouse olarak Abela'nın, tuğla duvarlar ve pembe çarşaflarla odasında gitar çaldığı ilk günlerinden, ilk kayıtlarına ve kapalı gişe kalabalıklarının önünde performans sergilediği ilk günlerine kadar nasıl geliştiğini görüyoruz. Ayrıca gelecekteki eski kocası Blake Fielder-Civil (Jack O'Connell) ve babası Mitch Winehouse (Eddie Marsan) ile olan ilişkisinden kesitler de görüyoruz. Juliet Cowan, Amy'nin annesi Janis'i, Lesley Manville ise büyükannesi Cynthia'yı canlandırıyor.

Kısa kariyeri boyunca, birçok Grammy ödülü alan Amy Winehouse dünya çapında 30 milyondan fazla albüm sattı. Ancak Winehouse bağımlılıkla mücadele etti. Başarısı, kişisel yaşamına medyanın müdahaleci tavrını da beraberinde getirdi. 23 Temmuz 2011'de o zamanlar 27 yaşında olan Winehouse, aşırı dozda alkol alması nedeniyle vefat etti.

Back to Black, 3 Mayıs'ta sinemalarda.

Fragman

Kübra Karasu