sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 25 Kasım 2022

"Avatar: The Way of Water" Post Prodüksiyonunu Tamamladı

Yıllardır beklenen devam filmi Avatar: The Way of Water'ın post prodüksiyonu tamamlandı.

2009'da çıkan Avatar filminin de yapımcısı olan Jon Landau, bugün sosyal medya aracılığıyla filmin 2020'de başlayan post prodüksiyonunun çekimlerden kısa bir süre sonra bugün tamamlandığını duyurdu.

Landau paylaşımına, kendisinin ve filmin büyük post prodüksiyon ekibinin, hak ettikleri başarı duygusunu kocaman gülümsemelerle ifade ettikleri görülen bir fotoğraf da ekledi. Yönetmen James Cameron, katılan herkes için büyük bir kutlama anı olduğu açık olan bu etkinlikte dev bir şampanya şişesi tutarken görülüyor. Landau, paylaştığı fotoğrafta tüm ekibe de teşekkür etti.

Akademi Ödüllü film yönetmeni Guillermo del Toro da ekibi iyi bir iş çıkardığı için övdü. Landau'nun tweet'ine yanıt veren Del Toro, devam filmini "destansı bir ölçekte görkemli manzaralar ve duygularla dolu şaşırtıcı bir başarı" olarak nitelendirdi. 



Avatar yaklaşık 13 yıl önce piyasaya sürüldüğünde, özellikle 3D teknolojisinin yenilikçi kullanımıyla Hollywood'da yeni bir çığır açtı ve izleyicilere gerçekten sürükleyici ve nefes kesici bir deneyim sundu. Cameron'ın destansı anlatımı ve görsel şöleni En İyi Sinematografi de dahil olmak üzere üç Akademi Ödülü kazandı. 

The Way of Water, Avatar'ın olaylarından 10 yıl sonrasını anlatan bir hikaye ve bir kez daha varlıklarını tehdit eden bir savaşın ortasında aile dinamiklerini keşfedecek. Jake Sully (Sam Worthington) ve Neytiri (Zoe Saldaña) artık ebeveyn oldular ve soylarını korumak ve boyun eğmeyen düşmanlarını yenmek için verdikleri mücadelede ebeveyn içgüdülerinden faydalanacak.

Devam filminin kadrosunda Kate Winslet, Michelle Yeoh, Jemaine Clement, Oona Chaplin, Vin Diesel gibi yıldız isimler de dahil oldu. Avatar: The Way of Water 16 Aralık'ta sinemalarda vizyona girecek.

Paylaşım

Kübra Karasu