sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 31 Ocak 2024

Christopher Nolan Yüksek Bütçeli Film Çekmekten Vazgeçmeyeceğini Açıkladı

Time'a konuşan ünlü yönetmen Christopher Nolan, büyük bütçeli filmler çekmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Christopher Nolan, Aftersun ve Past Lives gibi çok daha küçük ölçekli dramalardan oluşan filmlerin büyük bir hayranı olduğunu bu filmleri överek Time dergisine açıklamıştı. Son olarak Oppenheimer ile izleyiciyle buluşan Nolan, kariyerine Memento gibi bağımsız yapımlarla başladı ancak artık devasa setlere ve pahalı bütçelere sahip ve gişe rekorları kıran yapımlara imza atıyor. Ama ünlü yönetmen artık asla daha incelikli bir prodüksiyon tarzına geri dönmeyecek.

Nolan, büyük bütçeli prodüksiyonlara bağlı kalması hakkında, "Büyük ölçekte çalışmaktan hoşlanıyorum çünkü bu kaynakları düzenleme fırsatının ne kadar hassas olduğunu biliyorum. Dünyada bir araya getirdiğim kaynaklara sahip olmak için dişlerini verecek pek çok film yapımcısının olduğunu biliyorum. Bunları da en üretken ve ilginç şekilde kullanma sorumluluğuna sahip olduğumu hissediyorum." ifadelerini kullandı.



Nolan'ın en son yönetmenlik çalışması 100 milyon dolarlık bir yapım bütçesine sahip olan Oppenheimer'dı. Özellikle diyalog odaklı bir biyografik drama için bu devasa bir rakam ancak casus gerilim filmi Tenet'i hayata geçirmek için harcadığı 200 milyon doların çok altında. Nolan, Oppenheimer'ı yaklaşık 60 günde çekti ve yapım tasarımcısı Ruth De Jong, filmin bütçesini yapım tasarımına ve set lokasyonlarına yeniden tahsis etmek için yaklaşık 30 çekim gününü kısalttığını açıkladı:

“100 milyon dolarlık bağımsız bir film gibi hissettim. Bu Tenet değildi. Chris, Amerika Birleşik Devletleri'nin her yerinde çekim yapmak istiyordu… uçak biletleri ve her yere ekip yerleştirmek pahalıydı. Los Alamos'u inşa etmem gerektiğinden bahsetmiyorum bile, öyle bir şey yok. İşte o zaman gerçekten imkansız olduğunu hissettim. Chris, 'Parayı unut' dedi. Hadi sadece istediğimizi tasarlayalım.'"

Yıldız Cillian Murphy de "WTF" podcast'inde "Filmi inanılmaz derecede hızlı yaptık. Bunun hızı inanılmazdı." açıklamasını yapmıştı.

“Oppenheimer”, 2024 töreninde diğer tüm filmlerden daha fazla adaylık elde ederek 13 Akademi Ödülüne aday gösterildi. Altın Küre ve Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri'nde büyük ödülleri kazandıktan sonra film, Oscar'ın en iyi film dalının en güçlü adayı olarak görülüyor. Nolan aynı zamanda en iyi yönetmen yarışının da önemli bir adayı.

Kübra Karasu