sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 15 Kasım 2023

"Deadpool"dan Tim Miller, Warner Bros. için "Alien Legion" Uyarlaması Yönetecek!

Warner Bros., "Deadpool" ve "Terminator: Dark Fate" filmlerine imza atan ünlü yönetmen Tim Miller ile Marvel çizgi roman serisinden uyarlanacak "Alien Legion" filmini yönetmesi için anlaştı.

Collider'ın teyit ettiği habere göre stüdyo yeni projesi "Alien Legion" ile "Star Wars" benzeri geniş kapsamlı bir uzay serisi yaratmayı hedefliyor. 1983 yılında Carl Potts Potts, Alan Zelenetz ve Frank Cirocco tarafından yaratılan orijinal çizgi roman serisi, zengin bir iş insanının oğlu olan Torie Montroc'un Fransız Ordusu'nun Yabancı Lejyon'una (Alien Legion) benzer bir galaktik barış gücüne katılmasını konu alıyor. Lejyon, galaksi genelindeki farklı uzaylı türlerden oluşuyor ve karakterler arasında yılan benzeri Sarigar, dört kollu Meico ve yeşil renkli Juger Grimrod gibi isimler bulunuyor. Filmin oyuncu kadrosu ise henüz açıklanmadı.

Angry Films yapımcılığındaki film, Don Murphy ve Susan Montford tarafından üretilecek. Aaron Ryder'ın da filme yapımcılık yapacağı, RPC'den Andrew Swett'in ise yönetici yapımcı olarak görev alacağı bilgisi de paylaşıldı. Yönetmen Tim Miller, "Deadpool" ve "Terminator" dışında "Sonic the Hedgehog" filmlerinin de yapımcılığını üstlendi ve Lionsgate'in yaklaşan "Borderlands" uyarlamasının yeniden çekimlerini üstleniyor. Miller'ın bir sonraki projesi, Skydance için Rebecca Ferguson'ın başrolde olduğu "Best Served Cold" adlı aksiyon filmi olacak.

Warner Bros., uzun süredir "Alien Legion" uyarlamasının haklarını elde etmeye çalışan stüdyolar arasında yer alıyor ve Angry Films, projeyi yıllardır gerçekleştirmeye çalışıyor. Murphy ve Montford, 2002 yılında projeyi Dimension Films'de uyarlamaya başladılar ancak bu gerçekleşmedi. Bir noktada, süper yapımcı Jerry Bruckheimer, Disney için filmin yönetmenliğini yapmaya çalıştı ve hatta "Game of Thrones"tan David Benioff tarafından yazılan bir senaryo bile hazırlatmıştı ancak anlaşmalar sonuçsuz kaldı.

Warner Bros., DC Films'in sahibi olarak çizgi roman uyarlamalarına yabancı olmasa da, "Alien Legion" ayrı bir seri olarak sipariş edildi. Bu yüzden karakterlerin DC evrenine sıçramayacağı biliniyor.

Kübra Karasu