sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 09 Şubat 2024

Denzel Washington ve Spike Lee Yeniden Bir Araya Geliyor

Denzel Washington ve Spike Lee, Apple ve A24 imzalı gerilim filmi High And Low ile yeniden bir araya geliyor.

Apple Original Films ve A24, uzun süredir birlikte çalıştıkları Spike Lee yönetmenliğindeki Denzel Washington başrollü High and Low'da ortaklık kuruyor. Film, Akira Kurosawa'nın 1963 yapımı polisiye gerilim filminin İngilizce dilinde yeniden uyarlanması olacak. Filmin olay örgüsünün ne kadar benzer olacağı bilinmemekle birlikte orijinal film, şoförünün oğlunun yanlışlıkla kaçırılıp fidye için alıkonulması üzerine Yokohama'da bir ayakkabı firmasında çalışan bir yöneticinin gasp kurbanı olmasını konu alıyordu.



High and Low, Oscar ödüllü Denzel Washington ve Spike Lee'yi Malcolm X, He Got Game, Mo' Better Blues, Inside Man gibi yapımların ardından beşinci kez bir araya getirecek. Kaynaklara göre, proje üzerinde birlikte çalışmaya geçen baharda karar verirdiler ancak WGA ve SAG AFTRA grevleri ve Washington'un başrol oynadığı Gladyatör devam filminin yapımını durmaya zorladığında bu fikir masaya yatırıldı. Grevlerin çözülmesi ve Gladyatör'ün yapımının tamamlanmasıyla birlikte, High and Low ikisi için öncelik haline geldi.

Alan Fox ve Lee tarafından yazılan yeni gerilim filminin çekimleri Mart ayında başlıyor. Lee, yönetmenliğin yanı sıra 40 Acres ve Mule Filmworks aracılığıyla baş yapımcı olarak da görev yapacak. 

Kübra Karasu