sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 08 Şubat 2024

Disney Duyurdu: "Frozen 3" ve "Toy Story 5" 2026'da Sinemalarda, Yeni "Star Wars" Filmi de Yolda!

Disney merakla beklenen iki devam filmi Frozen 3 (Karlar Ülkesi 3) ve Toy Story 5 (Oyuncak Hikayesi 5) için vizyon tarihi duyurusu yaptı. Şirket ayrıca yeni bir Star Wars filminin de sinemada izleyiciyle buluşacağını açıkladı.

Disney, 2024'ün ilk çeyreği için düzenlenen konferansta büyük haberlerle geldi. Şirket iki efsanevi serisi Frozen ve Toy Story'nin 2026'da yeniden izleyiciyle buluşacağını duyurdu. Disney CEO'su Bob Iger, "2026'yı ve sonrasını sabırsızlıkla bekliyoruz; Frozen 3, 2019'dan bu yana ilk Toy Story filmi ve Mandalorian ile Grogu'yu ilk defa sinemaya taşıyacak yeni bir Star Wars filmi geliyor." dedi. 

Disney, 2023'ün durgun geçmesinin ardından daha fazla devam filmi için çalışmalara başladığını duyurmuştu. Iger konferansta da tüm bu devam filmleri hakkında oldukça güvenli konuştu. 

Karlar Ülkesi 3 Geliyor

Frozen 3, Disney takvimindeki en büyük filmlerden biri. İlk filmlerin en büyük yaratıcı güçlerinden biri olan Jennifer Lee, üçüncü filmin yönetmen koltuğunda olmayacak. Ancak 2023 Annecy Film Festivali'nde konuşan Lee, üçüncü filmin danışmanlığını yapacağını belirtti.

Dünyanın en sevilen serilerinden olan Karlar Ülkesi, iki filmiyle de tüm zamanların en çok hasılat elde eden sinema filmleri arasında top 20'ye girmeyi başarmıştı. Listede 14 (Frozen 2) ve 16. (Frozen) sırada yer alan filmlerin ikisi de 1 milyar doların üzerinde hasılat elde etti.

Tüm zamanların en çok hasılat elde eden filmler listesinde 40 ve 41. sırada yer alan Toy Story 3 ve Toy Story 4 de 1 milyar doların üzerinde hasılat elde eden filmlerden. Tüm zamanlar listesinde top 200'de 8 filmi olan Star Wars serisinin 2015 yapımı Star Wars: Güç Uyanıyor filmi, 2 milyar doların üzerinde hasılatıyla 5. sırada yer alıyor.

Kübra Karasu