sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 04 Mart 2024

"Dune 2" Açılış Hafta Sonunda "Oppenheimer"ı Geride Bıraktı!

Warner Bros., 2021'de ilk "Dune" filmi yayınını aynı anda hem sinemalarda hem de dijital platformunda sunarak oluşturduğu hayal kırıklığını, "Dune: Part Two" ile telafi ediyor gibi görünüyor.

Denis Villeneuve yönetmenliğindeki "Dune: Part Two" bu hafta sonu, etkileyici bir pazarlama kampanyası ve geniş IMAX formatında gösterimi sayesinde hak ettiği ilgiyi ve takdiri topladı. Kör inancın tehlikeleri hakkında neredeyse üç saatlik bir destan olan film, global gişede toplamda 178 milyon dolarlık küresel bir açılışa imza attı. Karşılaştırma yapılacak olursa, Christopher Nolan'ın "Oppenheimer" filmi küresel açılışında 174 milyon dolar kazanmıştı.

Hem sinemalarda hem de HBO Max platformunda eş zamanlı yayınlanan ilk "Dune" filmi, dünya çapında 400 milyon dolar hasılatla sinema gösterimini tamamlamıştı. Son zamanlarda yapılan bir haftalık yeniden vizyona giriş işe filmi dünya çapında 430 milyon doların üzerine çıkardı. "Dune: Part Two"un, bu rakamları rahatlıkla aşması bekleniyor.

Film, önümüzdeki hafta Çin'de ve ardından Japonya'da vizyona girecek. Film için yapılan eleştiriler olağanüstü ve film toplamda 190 milyon dolarlık bütçeyle hayata geçirildi. Timothée Chalamet'in başrolünde yer aldığı film, kurtuluşa öncülük etmek üzere seçilmiş olarak tanıtılan ancak "Dune: Part Two"da daha karanlık bir yanı ortaya çıkan Paul Atreides'in hikayesini sürdürüyor. Filmin oyuncu kadrosunda Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Charlotte Rampling, Javier Bardem'in yanı sıra yeni oyuncular Austin Butler, Florence Pugh, Christopher Walken ve Léa Seydoux gibi isimler de yer alıyor.

"Dune: Part Two" şimdi sinemalarda!

Fragman

Kübra Karasu