sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 11 Ocak 2023

Francis Ford Coppola "Megalopolis" Filminin Tehlikede Olduğu İddialarını Reddetti

Francis Ford Coppola'nın kendisinin finanse ettiği tutku projesi Megalopolis'in yapımının tehlikede olduğu söylentileri dün ortaya atılmıştı. Haberin detayları için tıklayınız. Ekipteki önemli yaratıcı kişilerin kayıplarının yanı sıra sanat departmanının istifası ve VFX ekibinin atılmasıyla işler kötüye gidiyor gibi görünüyordu. Ancak Coppola hala film hakkında endişelenmiyor. Deadline, efsanevi yönetmenin Megalopolis'in tehlikeye düştüğü fikrine şiddetle karşı çıktığı bir yanıt yayınladı.

Filmin setinden Deadline'a konuşan Coppola, "Oyuncularımı seviyorum, her gün aldığım şeyi seviyorum, programıma ve bütçeme uyuyorum ve benim için önemli olan bu." açıklamasını yaptı. Yazıda, filmin raydan çıktığı inancına yol açan son gelişmelere değindi. VFX ve sanat departmanlarının kaybını anlattı. Bunun filmi tehlikeye düşürmediğini yalnızca bazı yeniden yapılanma ve maliyet düşürmenin bir sonucu olduğunu açıkladı. Coppola, başlangıçta deneysel sanal prodüksiyon teknolojisini kullanıyordu, ancak maliyetler hızla arttıkça post prodüksiyondaki etkilerin çoğunu halletmenin daha verimli olduğunu gördü. 



Coppola ayrıca Adam Driver, Nathalie Emmanuel, Forest Whitaker, Laurence Fishburne, Jon Voight, Talia Shire, Shia LaBeouf, Jason Schwartzman ve Dustin Hoffman'ın da yer aldığı yıldızlarla dolu oyuncu kadrosuna övgüler yağdırdı:

"Oyuncu kadrosundan bu kadar memnun olduğum bir filmde hiç çalışmadım. Görünüşten çok memnunum ve programa o kadar uyuyoruz ki. Bu haberler asla bu kaynakların kim olduğunu söylemez. Onlara, ha, ha, sadece bekle ve gör diyorum. Çünkü bu güzel bir film ve her şeyden önce oyuncu kadrosu çok iyi. Bu kadar çalışkan ve sıra dışı olanı aramaya, gizli çözümler bulmaya bu kadar istekli bir oyuncu kadrosuyla çalışmaktan hiç zevk almamıştım. Bu oyuncularla çalışmak heyecan verici. Yani programa uygunsak, oyuncular ve görünüşü harikaysa, burada kimsenin neden bahsettiğini anlamıyorum."

Ne pahasına olursa olsun, Megalopolis yapımını savunan tek kişi Coppola değildi. Adam Driver da sette bildirilen drama hakkında açıklama yaptı: "9 Ocak Pazartesi günü yayınlanan The Hollywood Reporter makalesine kısaca yanıt vermek istiyorum. Burada her şey yolunda! Hangi setten bahsettiğinizden emin değilim! Onu tanımıyorum! Kaotik setlerde bulundum ve bu set ondan çok uzak." Coppola'nın yönetmenliğini ve filmi mümkün kılan diğer departmanların çalışmalarını överek devam etti. Ayrıca, sanat ve görsel efekt departmanlarının ayrılmasını, filmin arkasındaki benzersiz yaratıcı sürecin bir parçası olarak nitelendirdi. 

Ekim ayında başlayan çekimlerin 2023 baharında bitmesi bekleniyor. Filmin henüz vizyon tarihi açıklanmadı.

Kübra Karasu