sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 19 Temmuz 2022

Game of Thrones Yıldızı Peter Dinklage Yeni "Açlık Oyunları" Filminin Kadrosunda!

Lionsgate, dört Emmy Ödüllü Peter Dinklage'ın, Suzanne Collins'in çok satan romanı The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes'ın yakında çıkacak olan uzun metrajlı film uyarlamasının geniş kadrosuna katılacağını duyurdu.

Peter Dinklage, Akademi'nin dekanı Casca Highbottom olarak filmin kadrosuna dahil oldu ve Tom Blyth & Rachel Zegler ile birlikte başrol oynayacak. Haberin duyurusu ise Dinklage'nin filmde önemli bir rol üstlenmesiyle ilgili bir açıklamada bulunan Lionsgate'in Motion Picture Group Başkanı Nathan Kahane tarafından yapıldı.

Nathan Kahane Dinklage'in kadroya katılmasıyla ilgili, “Yapım devam ederken, bu kadronun bir araya gelme şekli konusunda daha fazla heyecan duyamazdık ve Peter Dinklage'ı Panem'de ağırlamaktan heyecan duyduk. Peter, oynadığı her role komuta eden bir varlık getiren sadece hayranların gözdesi bir aktör değil. Yaşayan en iyi aktörlerden biridir. Akademi dekanının önemli rolüne müthiş, karizmatik bir otorite getirecek.” açıklamasını yaptı.

Peter Dinklage shared his feelings about Tyrion's fate in the 'Game of  Thrones' final | Mashable

Filmin başrolünde yer alan Tom Blyth, Panem'in zalim hükümdarı genç Coriolanus Snow'un gençliğini canlandıracak. Bilindiği üzere film "Açlık Oyunları" serisinin öncesini konu alacak. Filmin geniş oyuncu kadrosunda ayrıca Jerome Lance, Ashley Liao, Knox Gibson, Mackenzie Lansing, Aamer Husain, Nick Benson, Laurel Marsden, Lilly Cooper, Luna Steeples, Hiroki Berrecloth, Jason Schwartzman, Max Raphael, Ayomide Adegun, Amélie Hoeferle, Kaitlyn Akinpelumi, Sofia Sanchez, Zoe Renee, Irene Boehm, Cooper Dillon, Luna Kuse, Kjell Brutscheidt, Dimitri Abold, Athena Strates, Dakota Shapiro, George Somner ve Vaughan Reilly yer alıyor.

Francis Lawrence de The Ballad of Songbirds and Snakes'in yönetmeni olarak The Hunger Games serisine geri dönmeye hazırlanıyor. Lawrence daha önce Catching Fire, Mockingjay Part One ve Mockingjay Part Two için serinin ikinci, üçüncü ve dördüncü filmlerini yönetmişti. Senaryonun son taslağı, Açlık Oyunları'nın orijinal yazarı Suzanne Collins'in ve filmin önceki taslağını yazan Oscar ödüllü senarist Michael Arndt'ın çalışmalarından yola çıkarak Michael Lesslie tarafından kaleme alındı.

The Ballad of Songbirds and Snakes, 17 Kasım 2023'te dünya çapında vizyona girecek. 

Kübra Karasu