sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 04 Mart 2024

Hayden Christensen, "Star Wars" Serisindeki Rolü için Leonardo DiCaprio ile Rekabetini Anlattı

Hayden Christensen, Star Wars seçmelerine katılırken yaşadıklarını anlattı ve adının Leonardo DiCaprio ile birlikte anıldığını duyduğunda projeden umudunu neredeyse kaybettiğini belirtti.

Hayden Christensen, Yıldız Savaşları: Bölüm II - Klonların Saldırısı (2002) ve Yıldız Savaşları: Bölüm III - Sith'in İntikamı (2005) filmlerinde Anakin Skywalker karakterini canlandırdı. Empire dergisine verdiği son röportajda rol için seçmelere katılma fırsatını hatırlayan Christensen, "Bu çok büyük bir iş gibi görünüyordu." dedi. O sıralar henüz 18 yaşında olan oyuncu ajansına, "Belki de şu anda cast edilmekte olan başka bir rol vardır, beni onun için önerebilirsin? Çünkü Anakin biraz ulaşılmaz gibi görünüyor." dediğini açıkladı.



Christensen, Leonardo DiCaprio'nun da rol için görüşmelerde olduğunu öğrendiğinde yaşadıklarını da anlattı: 

"Bu yaşanan, rolün başka bir oyuncuya gideceği düşüncemi doğruladı. Tüm seçme süreci boyunca, ilk günden itibaren kendime rolü alamayacağımı söyledim. Bu bir olasılık dahi değildi. Ve sanırım bu, bana birçok açıdan çok yardımcı oldu çünkü beni birçok açıdan da özgürleştirdi. Dolayısıyla rolü aldığımda gerçekten şaşırdım."

DiCaprio, 2015'te George Lucas'ın kendisine Anakin rolünü teklif ettiğini ancak "bu dalışı yapmaya hazır hissetmediği" için reddettiğini açıklamıştı. 

Kübra Karasu