sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 11 Aralık 2023

James Wan "Aquaman ve Kayıp Krallık"tan Sonra Korku Türüne Dönmek İstiyor!

Son 20 yılda Testere, Aquaman gibi serilere imza atan yönetmen James Wan, milyar dolarlık gişe başarıları ve düşük bütçeli korku filmleri arasında rahatça geçiş yaparak dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Son olarak Aquaman ve Kayıp Krallık'ın çalışmalarını tamamlayan Wan, artık DC Genişletilmiş Evreni'nin sona ermiş serisinden sonra kendisine daha yakın projelere yönelmeyi düşünüyor.

Wan, Hollywood'da Testere serisinin ortak yaratıcısı olarak tanındı ancak Insidious ve The Conjuring filmlerini de yöneterek büyük bir çıkış yaptı. Korku türünü ana akıma taşıyarak her iki evrende de yan filmler oluşturdu ve devam filmlerinde de yapımcı rolü üstlendi. Collider'dan Perri Nemiroff ile yaptığı röportajda, Jason Momoa'nın başrolde olduğu ve Atlantis Kralı'nı canlandırdığı süper kahraman filmi hakkında konuşan Wan'a, iki Aquaman filmi üzerindeki çalışmalarının yanı sıra korku filmlerine geri dönüş yapmayı düşünüp düşünmediği soruldu. Wan, kendisini yetiştirdiği türe dönüş yapmak istediğini itiraf ederek, daha küçük bir film yapmak istediğini açıkladı. The Conjuring artık başladığı dönemki kadar küçük olmasa da, kesinlikle Aquaman'den daha küçük bir seri. Wan, The Conjuring (Korku Seansı) evrenindeki bir sonraki film için geri döneceğini henüz açıklamasa da yeni ifadeleriyle buna açık kapı bıraktı:

"Biliyorsunuz, benim küçük bir film yapma ve ardından büyük bir film yapma eğilimim var. Büyük bir film yaptığımda, 'Ah, küçük bir film yapmak istiyorum' diyorum ve küçük filmler yaptığımda, bu genellikle bir korku filmi oluyor. Dolayısıyla, korku için bir çağrı hissediyorum gibi, ama göreceğiz."

Aquaman ve Kayıp Krallık 22 Aralık 2023'te sinemalarda vizyona girecek. 

Kübra Karasu