sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 08 Aralık 2023

Jason Statham "Cehennem Melekleri 3" Setindeki Ölümcül Kazadan Kıl Payı Kurtulmuş! [VIDEO]

Ünlü aksiyon filmi serisi Cehennem Melekleri'nin 2014 yılında vizyona giren üçüncü filminin çekimleri sırasında başrol oyuncularından Jason Statham, ölümcül bir kazadan kıl payı kurtulmuş.

Cehennem Melekleri serisi, 80'lerin ve 90'ların hit aksiyon filmlerine ve yıldızlarına saygı duruşu niteliğindeki gösterişli sahneleri ve yıldız oyuncu kadrosuyla tanınıyor. Serinin dördüncü filmi geçtiğimiz eylül ayında yayınlanarak eski tarz aksiyon filmlerini modern çağa taşıyan bir izleyici favorisi olmaya devam etti. Ancak, Cehennem Melekleri 3'ün çekimleri sırasında yaşanan bir set arızası neredeyse ölümcül bir kazaya yol açtığı öğrenildi. Bir kovalamaca sahnesinde filmin yıldızlarından Jason Statham, suyun birkaç metre altında neredeyse hapsoluyordu. Neyse ki Statham, ölümcül bu kazadan kurtulmak için gösterdiği ustalıkla yapım ekibini bile şaşırtarak kendisini Cehennem Melekleri'nin gerçek bir üyesi ve perde arkasında da bir aksiyon yıldızı olduğunu kanıtladı.

Üçüncü filmin yapımı sırasında meydana gelen kaza, filmin ilk kısmında yer alan bir aksiyon sahnesi çekilirken gerçekleşti. Somali'deki bir görev sırasında, Cehennem Melekleri ekibi, Jason Statham'ın canlandırdığı Lee Christmas karakterinin kullandığı bir kamyonetle kötü adamlardan kaçmak zorunda kalır. Statham'ın kamyoneti suyun kenarına kadar sürmesi ve orada durarak onu takip eden adamlara karşı ateş açması gerekiyordu. Statham, diğer aktörlere kıyasla aksiyon filmlerinde araç kullanma konusunda doğal bir yetenek ve ustalığa sahip olduğu için aracı da bir dublör değil, Statham'ın kendisi kullanıyordu. Sahne için yapılan denemelerden birinde, kamyonetin frenleri bozuldu ve Statham hala içindeyken okyanusa düştü. Statham'ın kurtulması, silah kılıfının emniyet kemeriyle sıkışması nedeniyle daha da zorlaştı. Neyse ki Statham, kamyonetten çıkıp güvenli bir şekilde yüzeye ulaşmayı başarmıştı.

IGN tarafından çekilen bir kamera arkası videosu, kazayı olduğu gibi gösteriyor ve ekibin yıldızlarını kurtarmak için nasıl telaşlandığını da gözler önüne seriyor. Ancak dehşet kısa sürüyor ve Statham suyun yüzeyine çıktığında tüm ekip rahatlıyor. Daha da etkileyici olanı, az önce ölümcül bir kaza geçiren Statham kuru kıyafetler giyerek çekime devam etmek için geri dönüyor.

Aslında kazanın beklenmedik gelişi, profesyonel bir dublör için bile tehlikeli olabilirdi ancak Jason Statham bu özel kazadan kurtulmak için benzersiz bir şekilde uygundu. Çünkü oyuncu olmadan önce Statham profesyonel bir dalgıçtı ve Olimpiyat hayalleri vardı. Statham, 1985'te İngiliz Ulusal Dalış Okuluna katıldı ve daha sonra ülkesini uluslararası yarışmalarda temsil etti. 1990'da Yeni Zelanda'da düzenlenen Commonwealth Oyunları'nda İngiltere'yi temsil etti. 1988 ve 1992 Yaz Olimpiyatları için yapılan elemelerde yer alsa da, Statham bu üst düzey dalış yarışmalarına katılamadı. Statham'ın dalış geçmişi, diğer aksiyon dolu serisi The Meg ile daha yakından ilişkili olsa da bu çekim kazası sırasında hayati önem taşıdı. Statham'ın yetenekleri onun batan araçtan çıkmasına ve ciddi bir yaralanma olmadan yüzeye ulaşmasına yardımcı oldu.

Kazanın Perde Arkası

Kübra Karasu