sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 13 Mart 2024

"Maymun Adam"ın Çekimleri Sırasında Dev Patel'in Başına Gelmeyen Kalmamış!

Ünlü aktör Dev Patel, ilk yönetmenlik denemesi "Monkey Man" filminin çekimleri sırasında elini ve iki ayak parmağını kırdı, omzunu yırttı ve gözü enfeksiyon kaptı.

Dev Patel'in hem yazdığı hem yönettiği hem de ortak yapımcılığını üstlendiği filmde aynı zamanda Mumbai'nin yeraltı dövüşçüsü Kid'i canlandırıyor. Kid filmde bir grup yoz liderden intikam almaya çalışacak. Film, Pazartesi günü SXSW festivalindeki prömiyerinde dakikalarca alkış aldıktan sonra Patel, soru-cevap sırasında filmin çekimlerinde başına gelenleri anlattı:

"Yine başımıza gelmeyen kalmadı, çekimler duracak diye düşündüm. [Eli kırıldığında] alçı takamadığım için internette alternatif çözümler arıyordum, çünkü bütçemiz bunu düzeltmeye yetecek kadar yoktu."

Ünlü aktör o gece bir filinki kadar büyük bir el ile çekimleri tamamladığını, ardından bir hastaneye uçtuğunu ve eline bir vida takıldığını açıkladı. Zaman ve bütçe kısıtlamaları nedeniyle de sete geri dönerek dövüş sahnesinin çekimlerine devam etti. Ancak doktorun uyarısı nedeniyle sahneler tek eliyle yapabileceği şekilde değiştirildi.

Ünlü oyuncu ayrıca çekimlerden iki hafta önce parmaklarını kırdı, bir dövüş sahnesinde omzunu yırttı ve bir banyo zemininde çekim yaparken göz enfeksiyonu kapıtı. Patel, yönetmen Neill Blomkamp'a "Monkey Man"i yönetmesi için teklifte bulunduğunu da anlattı: 

"Yapamam' dedim. O, 'Yapabilirsin' dedi. İsteksizce yeniden koltuğa itildim."

"Monkey Man" başlangıçta Netflix'te yayınlanacakken, Jordan Peele filmi izledikten sonra Universal aracılığıyla sinemalarda gösterime girmesi için destek oldu. Film, 5 Nisan'da sinemalarda gösterime girecek.

Fragman

Kübra Karasu