sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 08 Aralık 2023

Merakla Beklenen "Avatar 3"ün Adıyla İlgili Söylentiler Yapımcı Tarafından Yalanlandı!

James Cameron'ın Avatar serisinin üçüncü filmiyle ilgili dolaşan bir isim söylentisi serinin yapımcısı Jon Landau tarafından yalanlandı.

Titanik'e de imza atan yönetmen James Cameron'ın üçüncü film için "Avatar: The Seed Bearer" ismini önerdiği iddia edilmişti. Ancak yapımcı Jon Landau, "Avatar: Frontiers of Pandora" video oyununun tanıtımı sırasında bu başlığın kesinlikle kullanılmayacağını belirtti. Landau, "Bu başlık 'Avatar 3' için değil" diyerek Wikipedia sayfasında yer alan bilginin değiştirileceğini ifade etti.

Üçüncü film hakkında çok az şey bilinirken, filmde Pandora'nın volkanik bir bölgesinde yaşayan yeni bir Na'vi kabilesinin tanıtılacağı belirtiliyor. 

"Avatar 4" Olacak mı?



"Avatar" serisinin hem eleştirel hem de ticari olarak popülerliği göz önüne alındığında, Disney'in bu seriyi yakın zamanda bırakması pek olası görünmüyor. Aslında, Cameron zaten "Avatar 4" için çok sayıda çekim yaptığını da açıkladı. Hatta Cameron'ın "Avatar 5" üzerinde de çalıştığına dair söylentiler var. Cameron, Collider'a verdiği röportajda, "2'nin senaryosunu teslim ettiğimde, stüdyo bana üç sayfa not verdi. 3'ün senaryosunu teslim ettiğimde bir sayfa not aldım, yani daha iyiye gidiyordum. 4'ün senaryosunu teslim ettiğimde, filmlerin yaratıcı yöneticisi bana 'Holy f-ck' yazan bir e-posta gönderdi. 'Peki notlar nerede?' diye sordum. O da 'İşte notlar' dedi. Çünkü işler bir anlamda iyi bir şekilde çılgına dönüyor." dedi. Geçtiğimiz yıl vizyona giren Avatar 2, dünya çapında 2 milyar doları aşan hasılatıyla tarihin en çok izlenen filmleri arasında 3. sırada yer almayı başardı. Listenin birinci sırasında ise serinin ilk filmi yer alıyor.

"Avatar 3"ün vizyon tarihi 19 Aralık 2025 olarak belirlendi.

Kübra Karasu