sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 16 Kasım 2023

"Mortal Kombat 2"nin Çekimleri Başladı!

2021 yapımı ikonik oyunun uyarlamasının devam filmi Mortal Kombat 2'nin çekimlerinin başladığı açıklandı.

The Boys dizisinin yıldızı Karl Urban, Instagram hesabından film ekibiyle beraber kamera arkası bir fotoğraf paylaşarak Mortal Kombat 2'nin çekimlerinin başladığını açıkladı. Aslında oyun uyarlamaları hayranları genellikle hayal kırıklığına uğratır, çünkü var olan hikayeye sadık kalmakta veya oyunları doğru bir şekilde canlandırmakta zorlanırlar. Mortal Kombat filmlerinin önceki versiyonları da bu durumdan nasibini aldı ve hayranlarında büyük hayal kırıklıkları yarattı: orijinalinden daha az etkileyici film efektleri, basmakalıp diyaloglar ve şüpheli oyuncu seçimleriyle Outworld'ün mistik dünyasını canlandırmada başarısız oldular. 

2021 yapımı Mortal Kombat, geçmişte yapılan hatalardan ders alarak Nisan 2021'de gösterime girdi. Fanlar nihayet brutal ölümler ve sevilen karakter Scorpion (Hiroyuki Sanada) tarafından söylenen efsane "GET OVER HERE!" sahnesine de bu filmde kavuştu. Bu nedenle de filmin devamı için hazırlıklar hemen başladı. Yönetmen Simon McQuoid, Moon Knight senaristi Jeremy Slater ile birlikte devam filmi için ekibe geri döndüler.

Mortal Kombat 2’de Hangi İsimler Rol Alacak?

İlk Mortal Kombat filmi, Scorpion'un oğlu Cole Young'ı (Lewis Tan) konu aldı. O, en iyi Earthrealm savaşçılarını Outworld'un en iyileriyle karşı karşıya getiren antik bir gelenek olan Mortal Kombat turnuvası için seçilen orijinal bir karakterdi. Eğer Earthrealm kazanırsa, diyar güvende olacaktı. Ancak kaybederlerse, Outworld onları işgal edip halklarını ele geçirme hakkını kazanacaktı. Film, Kano (Josh Lawson), Sonya Blade (Jessica McNamee), Liu Kang (Ludi Lin), Sub-Zero (Joe Taslim), Raiden (Tadanobu Asano), Jax (Mehcad Brooks) ve Kung Lao (Max Huang) gibi klasik oyun karakterlerini izleyicilerle buluşturdu.

Seriye ikinci filmde katılan Karl Urban, Earthrealm savaşçısı Johnny Cage olarak kadroya katıldı. Oyunların devamında karakter olgunlaştıkça Sonya Blade ile ilişkileri başlar. İkili sonunda evlenir ve Cassie Cage adında bir kızları olur, Cassie de ebeveynlerinin izinden giderek bir Earthrealm kahramanı olur. Urban, devam filminin kadrosuna katılan tek yeni isim değil. Tati Gabrielle (Jade), Adeline Rudolph (Prenses Kitana), CJ. Bloomfield (Baraka) ve Ana Thu Nguyen (Sindel) de Mortal Kombat 2'de izleyiciyle buluşacak. Aşağıda Urban'ın Rudolph, Lin, Brooks ve Bloomfield ile sette çektiği fotoğrafı görebilirsiniz:


Kübra Karasu