sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 22 Ocak 2024

"Oppenheimer": Kaçıranlar için 26 Ocak'ta Yeniden IMAX'te!

Ödül sezonuna da şimdiden damga vuran Oppenheimer, kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için sinemalarda yeniden gösterime giriyor.

Oppenheimer, yıldız oyuncu kadrosundan gerçek hikayesine kadar birçok yönüyle 2023'e damgasını vurdu. Şimdi de ödül sezonuna damga vuran filmde Cillian Murphy, Manhattan Projesi'ndeki rolü nedeniyle genellikle "atom bombasının babası" olarak anılan ilk nükleer silahın geliştirilmesine öncülük etmekten sorumlu teorik fizikçi J. Robert Oppenheimer'ı canlandırdı. 

Emily Blunt'ın Oppenheimer'ın biyolog ve botanikçi karısı Katherine “Kitty” Oppenheimer rolünü canlandırdığı yıldız oyuncu kadrolu filmde Oscar ödüllü Matt Damon, Manhattan Projesi’nin yönetici olan General Leslie Groves Jr., Robert Downey, Jr. da ABD Atom Enerjisi Komisyonu’nun kurucu üyesi Lewis Strauss, Akademi ödüllü Florence Pugh psikiyatr Jean Tatlock’ı, Benny Safdie teorik fizikçi Edward Teller’ı, Michael Angarano Robert Serber’ı ve Josh Hartnett de öncü Amerikan nükleer bilimci Ernest Lawrence rolüyle izleyiciyle buluştu.

Christopher Nolan imzalı film, Kai Bird ile merhum Martin J. Sherwin’in yazdığı Pulitzer ödüllü American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer adlı kitaba dayanıyor. 

Oppenheimer, 26 Ocak'ta yeniden IMAX'te!

Teaser

Kübra Karasu