sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 12 Mart 2024

"Oppenheimer" Tüm Zamanların En Yüksek Hasılat Yapan Üçüncü Oscar'lı Filmi Oldu!

Christopher Nolan'ın başyapıtı Oppenheimer, Akademi Ödülleri'nde altınla kaplı muhteşem bir başarı elde ederek, 'En İyi Film' ödülüyle taçlandırıldı. İlk atom bombasının geliştirilmesi hakkındaki üç saatlik biyografik ve tarihi gerilim filmi, yayınlandığından bu yana birçok rekor kırdı ve şimdi aldığı Oscar'la yeni bir rekora imza attı. 

Bugüne kadar dünya çapında 960 milyon doların üzerinde bir gişe hasılatı elde eden Oppenheimer, tüm zamanların en yüksek hasılat yapan üçüncü En İyi Film ödülü Oscar'ı bulunan yapım oldu. En yüksek hasılat yapan ve 'En İyi Film' Oscar'ı kazanan diğer yapımlar:

  • Titanik: 2.2 milyar dolar
  • Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü: 1.146 milyar dolar
  • Oppenheimer: 960.7 milyon dolar
  • Forrest Gump: 678.2 milyon dolar
  • Gladiator: 465.3 milyon dolar

Cillian Murphy, Robert Downey Jr., Emily Blunt, Matt Damon, Florence Pugh, Josh Hartnett, Casey Affleck, Rami Malek ve Kenneth Branagh gibi yıldız isimlerin kadrosunda yer aldığım yapım hasılatının büyük çoğunluğunu IMAX ve premium büyük format gösterimlerinden elde etti. Sinemaseverler filmi izleyebilmek için haftalar hatta aylar öncesinden bilet rezervasyonu yaptırdı. Türkiye'de de 1,5 milyonu aşkın sinemaseverin izlediği yapım, 2023 yılında ülkemizde en çok seyredilen ikinci film oldu. 

Kübra Karasu